Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustálé čištění klimatizace a bez úspěchu

Od: tera odpovědí: 9 změna:

Mám prosbu ohledně klimatizace. Klimatizace začala zapáchat po plísni. Nechala jsem jí vyčistit sprejem a po týdnu opět zapáchal. Kamarád mi doporučil čištění ozonem, zkusila jsem to a po 14 dnech opět smrad. V tomtéž servisu jsem jim řekla, že obtíže stále přetrvávají, tak mě ujistili, že ozón nechají působit déle a vyčistí mi průduchy pod kalsíkem u spolujetdce i z pylovým filtrem. Po týdnu opět smrad. Už nevim, co mám dělat. Nechala jsem za čištění klimatizace 4500,- Kč a stále neúčinně. Nevíte prosím, co mám dělat? Jsem totálně zoufalá :(

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vymente palivovy filtr.

Kupse si sama sprej na cisteni s takovym dlouhym slauchem , ktery se strci co nejdal do vyduchu v palubovce. Vystrika se to a je to.

A to hlavni je , nez dojedete tak vypinejte driv klimu. At se stihne ususit chladic.

doplněno 18.07.17 09:03: Jezis jasny , ne palivovy filtr , ale kabinovy filtr *smich*

hodnocení

1x

Podle mě je rovněž problém v nesprávném používání klimatizace. Na výparníku se totiž při zapnutí A/C sbírá vlhkost, podobně jako na studené lahvi. Pokud klimatizaci vypnete spolu s vypnutím motoru a auto necháte v teplém počasí odstavené, má to za následek to, že se ve vlhkém nevětraném výparníku začnou tvořit plísně a bakterie, které zápach způsobují. Klimatizaci před dojezdem cca 5-10 minut vypněte a pusťe větrák naplno, aby se vysušila (ucítíte vlhkost v kabině). Já to tak dělám a po zápachu ani náznak. Na krátké trasy klimu nepoužívám samozřejmě, nemá to tím pádem smysl.

doplněno 17.07.17 17:13:

@h0nz490: vyměnit palivový filtr? Já myslel, že se u klimatizace musí vyměnit tlumiče :)

tera
hodnocení

Děkuji za odpověď. Právě, že klimatizaci 10 minut před barákem vypínám a pak dám topení úplně naplno, až se potim v autě a sušim ty průduchy topení. Přesně, tak jak píšete. Ale nepomáhá to. Stejně začne pak zapáchat. :(

Ten kabiňák jsem taky měnila a bez úspěchu..

mnd®

Ještě abysta tam někde neměla mrtvou myš/kunu/ježka v motoru.

Topení nezapínejte, to je umístěno za radiátorem klimatizace, takže to nemá význam. Přepnete při vyvětrávání cirkulaci vzduchu z vnitřní na venkovní? Větrák naplno a vzduch z venku.

Jinak s tou mrtvolou zvířete to taky může být možnost. Jednou mi asi kuna nechala v motoru torzo ptáka, pořád jsem hledal, co to smrdí...

tera
hodnocení

Za mrtvolu bych byla snad ráda. Vyndala bych jí a byl by klid. :-D Ale tohle smrdí plísní.. Zkusim ten váš tip, bez toho topení. Snad to bude v pohodě. :)

jenda2*

Nesprávný použití klimatizace je nějaký nový pojem? Klimu zapnu, když je vedro, na místě ji vypnu asi 1 minuty před vypnutím motoru a řadu let se nic neděje. Ani v tomto případě není zápach z klimatizace ale je tam jiný zdroj. Např. mrtvá myš apod.

mirekmb
hodnocení

1x

a co ucpaná dírka - hadička na odtok kondenzovaný vody? kape pod autem?

prazskejpepik*
hodnocení

0x

pylový filtr se nečistí, ale mění za nový, papírový nebo s aktivním uhlím. je to opravdu smrad z plísně. já ve svém autě cítím jako jediný pach z ponožek a přitom tam žádné nejsou, ani nohy :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]