Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řetězové kolečko na motoru (Menší)

Od: tosdas odpovědí: 10 změna:

Zdravím, chci se zeptat, zda půjde v tahu nějak výrazně poznat, když na motor místo 17zubového kolečka dám 14zubové?
Motorka je 250cc 4takt, tahá to i tak dobře, ale podle mě to na 250tku neškube nějak extra moc, zjistil jsem, že majitel, který mi jí prodával, tam dával větší to kolečko na motor, ale jaké tam má být originál, to nevím, asi to 14zubové, menší se sehnat nedá.

Myslíte si, že to bude nějak poznat? Děkuji.

Rozeta tam už je celkem velká od výroby a rychle to jede taky dost, ale jde mi spíš o to, aby to více škubalo a tahalo.

Kompres je dobrý, je tam nová pístní sada a válec nedávno po výbrusu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenda2*
hodnocení

0x

Tah se zvýší cca. o 20%. Jen aby vyšel napínák řetězu.

tosdas
hodnocení

20% je celkem slušné, uvažuji, že bych to teda zkusil koupit.

Napínák má ještě polovinu závitu, popř. by se řetěz zkrátil.

A jen tak pro zajímavost, tah se zvýší o 20%, takže rychlost se sníží taky o 20%? +-? Rychlost neřeším, ale ať vím.

jirka20
hodnocení

0x
Rozdíl poznáte hlavně na maximální rychlosti a to už o jeden zub...o tři to pojede tak o 30-40km/h méně(+/-)...,ale za to,se ti to bude stavět lépe na zadní.
tosdas
hodnocení

Tak to je dost snížená maximálka, ale jde mi spíše o tu sílu, jelikož teď se tomu na zadní nějak moc nechce, škube to, ale není to nic extra.

Takže ta síla bude poznat?

tosdas
hodnocení

Tak ještě jsem našel 12zubové kolečko, takže bych asi koupil to 12zubové, místo 17zubového, které je tam teď. To už bude výrazný rozdíl 5zubů, nebo ne?

Momentálně to jede nějakých 90km/h, tak to pojede nějakých 50km/h?

jirka20
75km/h jezdil Simson(ve dvou lidech)...co to je za plečku?
tosdas
hodnocení

75 ve dvou lidech? Z kopce tak maximálně.

Honda XR 250 r 2001.

hodnocení

0x

Jen doufám, že se na ty ozubená kola díváte na konkrétní motorku. Dvě 12zubá kola se mohou lišit v mnoha směrech.

marous
hodnocení

0x
Tady vyber motorku prepiš zuby na kolecku ktere chceš měnit a uvidíš kolik to pojede na jakej kvalt a otáčky.
gearingcommander.com/...

jenda2*
hodnocení

0x

Je to klasický výpočet převodového poměru. U malého kolečka nesmí bok řetězu ohrozit karter. Raději si to změřte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]