Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reálná spotřeba dieselů

Od: josh* odpovědí: 6 změna:
Ahoj. Otázka na všechny kteří vlastní diesel s turbem.
Dosahujete spotřeby od výrobce?
Např výrobce píše 5.8L ale viděl jsem jak se majitelé chlubí i se 4.6L.
Čistě teoreticky. Turbo diesel 1.9 nebo 2.0 tahá už hodně nízko tudíž stačí podle mě jen lechtat plyn. Další co mě napadá, diesel může pracovat s hodně chudou směsí a další je dojíždění bez plynu na rychlost tudíž aktuálka 0.0L.
Co ale když jedete v kopcích? Jak musíte tlačit u těchto motorů na plyn a jak se to odrazí ve spotřebě?
Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

někdy je šetření na úkor životnosti... nebo nebezpečné pro provoz...

Já mám v TP spotřebu uvedenou 7,5/4,3/5,5 - tj. těch 5,5 kombinovaná spotřeba. Když jezdím sám do práce a jsou uzavírky bez kolon, ale s omezením na 80tky, mám spotřebu kolem 5ti litrů. Když je bez omezení, spotřeba kolem 5,6 litru. Na dovolenou plný auto a 4 lidi - nájezd 1200km jedna cesta - spotřeba 4,8 litru.

Jedete-li do kopce, měl byste jednou jet i z kopce. Řídící jednotky na volnoběch krmí motor víc než brždění motorem... nula tam není ani z kopce.

Na 100km ušetřit deci a nebezpečně manévrovat, až ohrožovat na životě - to není úspora.

jenda2*
hodnocení

0x

Do Superbu 1,9 TDi PD tankuji vždy stejně za 500 Kč (cca. 17,5 L) a ujedu 320-340 km . Jezdím převážně město a přilehlé obce.

hodnocení

0x

Je to vše o stylu jízdy i když diesel není tak choulostivý a na terénu a situaci kdy a kde se jezdí... Je jasné že když pojedu v Brně po Kolišti 9km 65 minut, tak ta spotřeba bude i u diesela značně vysoká... Ale když budu jezdit bez omezení tak spotřeba se bude velmi blížit spotřebě udávané. Spotřeba udávaná u starých vozidel se udávala za jiných podmínek než dneska, zpravidla to bylo ve vyrovnaném režimu, proto to není optimální... Z Prahy do Brna rychlostí do 120km/h Octavia I 66kw pod 5l, do 140k/hm už mírně přes 6l... atd.

hodnocení

0x

Dosť záleži na štylu jazdy,či sa to bude pohybovať spotreba pod alebo nad udanou výrobcom.Ja mám udanú priemernu okolo 7 litrov a jazdím okolo 5,5-5,7.Motor 1,9 TDI,81kw.

uznevim
hodnocení

0x

SKODA Octavia 1,6 TDI, r.v. 2014, průměrná spotřeba 4,7 l. Měřím a počítám dle skutečnosti, tankování/ kniha jízd.

Roční nájezd 60 tis. km, po tři roky, Spotřeba měsíčně 4,61 - 4,74. Polovina km dálnice.

xenofob
hodnocení

0x

1.9 TDi 66 kW ALH - 4.8 dlouhodobá spotřeba

když je tento motor celkově naladěn na nižší výkon, má vstřikovací trysky s malým průměrem atd, lodicky dává méně paliva a musí se na to šlápnout, ale jede to...kdo zná tunel Valík na D5 a jezdí z Rozvadova tímto tunelem směr Praha, tomu neunikne že 1,6 tédéíčkům ( passaty, Octavie, superbéčka atd) a různý slabým téésíčkům to z tunelu nejede...překáží v pravém pruhu proto je musím předjet, ale po půl minutě se jim to rozjede na 140 a pak se opět všichni řítí směr Praha...:-P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]