Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem do několika letech vyzkoušel myčku aut. Nejdříve jsem to vzal přes ruční myčku, kde jsem automat prohodil drobnými, abych tlakem vody (docela by mě zajímalo, jakej tam byl) " sundal " nějaké ty hrubší nečistoty v podobě ptačího trusu a zmasakrovaného hmyzu. Pak došlo k přemístění na myčku, kde jsem dal standartní mytí s voskem. Výsledek mě ani po tolika letech opět nepřekvapil. Do dnes jsem si jinak myl auto doma a jistě s lepším výsledkem. Jak to řešíte vy, myčka, nebo domácí mytí a s jakými výsledky?
První a poslední použití automatické myčky jsem použil v létě před třemi lety. Koupil jsem si program, ten nejlepší, co myčka nabízela, vjel do ni a čekal. Po umytí jsem vyjel ke stojanu na vzduch, podíval jsem se na karosérii a na ni byly staré vleky po trusu, na masce hromada nalepeného hmyzu. Zavolal jsem obsluhu, která uznala, že mytí není dobře provedeno a za doplatek 50 korun jsem mohl opět projet myčkou. Výsledek? Krapánek lepší. Opět obsluha (už nasraná), vzala vědro s vodou nalila nějaký saponát a ručně nečistoty odstranila, opět jsem projel myčkou a vše bylo k mé spokojenosti, jen obsluha zatínala pěsti. Od té doby, vyhledávám ruční myčku, nebo si auto opláchnu u domu.
Běžná automyčka neumyje hmyz a jiné přilnavé zbytky. Na to musí nastoupit ruční přemytí a slušná chemie. Ani nemůžete očekávat od myčky umytí hmyzu. Při použití agresivní chemie na celé auto by lak dostal pěkně na frak. I když ten něco vydrží ale některá skrytá místa na karoserii by se mohla vlivem chemie protikorozivně narušit. Proto se to dělá ručně a jen na některých místech.
0) příprava - pošlíchání kol a skel přípravkem
1) oplach vodou se saponátem
2) umytí vodou s šamponem co si donesu v kyblu
3) oplach vodou
tak já zrovna narazil na ruční myčku, kde nesmíte ze svého použít nic, ani houbu, natož chemii. tohle má jistě velký vliv na kvalitu výsledku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.