Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mytí auta v myčce

Od: prazskejpepik* odpovědí: 9 změna:

Dnes jsem do několika letech vyzkoušel myčku aut. Nejdříve jsem to vzal přes ruční myčku, kde jsem automat prohodil drobnými, abych tlakem vody (docela by mě zajímalo, jakej tam byl) " sundal " nějaké ty hrubší nečistoty v podobě ptačího trusu a zmasakrovaného hmyzu. Pak došlo k přemístění na myčku, kde jsem dal standartní mytí s voskem. Výsledek mě ani po tolika letech opět nepřekvapil. Do dnes jsem si jinak myl auto doma a jistě s lepším výsledkem. Jak to řešíte vy, myčka, nebo domácí mytí a s jakými výsledky?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Už X let myji auta v myčce a nemám s tím problém. Co to slibuje to taky splní a jelikož nemám auta za milióny a nebojím se o lak, naprosto mi to stačí.

kepler*
hodnocení

1x

Většinou jsem si myl auto taky doma, výsledky byly vždy lepší a když jsem ještě na starší a zvětralý lak použil leštěnku Tempo, auto bylo jako nové a lesklo se jako psí kulky po dešti. Na myčku došlo, jen když nebyl čas, nebo jsem byl líný.

hnipirdo*
hodnocení

1x

První a poslední použití automatické myčky jsem použil v létě před třemi lety. Koupil jsem si program, ten nejlepší, co myčka nabízela, vjel do ni a čekal. Po umytí jsem vyjel ke stojanu na vzduch, podíval jsem se na karosérii a na ni byly staré vleky po trusu, na masce hromada nalepeného hmyzu. Zavolal jsem obsluhu, která uznala, že mytí není dobře provedeno a za doplatek 50 korun jsem mohl opět projet myčkou. Výsledek? Krapánek lepší. Opět obsluha (už nasraná), vzala vědro s vodou nalila nějaký saponát a ručně nečistoty odstranila, opět jsem projel myčkou a vše bylo k mé spokojenosti, jen obsluha zatínala pěsti. Od té doby, vyhledávám ruční myčku, nebo si auto opláchnu u domu.

jenda2*
hodnocení

0x

Běžná automyčka neumyje hmyz a jiné přilnavé zbytky. Na to musí nastoupit ruční přemytí a slušná chemie. Ani nemůžete očekávat od myčky umytí hmyzu. Při použití agresivní chemie na celé auto by lak dostal pěkně na frak. I když ten něco vydrží ale některá skrytá místa na karoserii by se mohla vlivem chemie protikorozivně narušit. Proto se to dělá ručně a jen na některých místech.

krtek66
hodnocení

0x

0) příprava - pošlíchání kol a skel přípravkem

1) oplach vodou se saponátem

2) umytí vodou s šamponem co si donesu v kyblu

3) oplach vodou

prazskejpepik*
hodnocení

tak já zrovna narazil na ruční myčku, kde nesmíte ze svého použít nic, ani houbu, natož chemii. tohle má jistě velký vliv na kvalitu výsledku

krtek66

tak takovým myčkám se vyhýbám a nejstem u nás jediný..protože bez houby to těžko umyju pořádně...u nás je to taky vidět, kde se to může a kde ne..podle toho jsou ty myčky obsazené..

cobry
hodnocení

0x
Zdravím. Mám dvě pěkná auta, kterým pravidelně dopřávám kvalitní mytí. Ale jelikož vím,že to mi žádná automyčka nedá,naopak mi ještě poškodí lak tím,že ho poškrábe,jezdím na ruční mytí,tedy na wapku. Nejdříve na disky kol nastříkám vrstvu čističe určeného přímo na kola,na odstranění bordelu z destiček,potom začnu mýt. Nejdříve důkladně auto namočím teplou vodou s práškem,a po té kompletně umyju též tímto programem, včetně disků. Po této proceduře zvolím oplach čistou vodou a je hotovo. Auta mám stále čistá,protože jim dopřávám kvalitní mytí vlastní rukou.

mzatopkova
hodnocení

0x
Prosila bych o radu,co přesně udělat v autě s automatickou převodovkou když přijedu do myčky.Co vypnout a co se zrcátky.Děkuji za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]