Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Údržba negarážované Felicie

Od: felda99 odpovědí: 5 změna:

Zdravím. Naskytla se mi možnost si ve svých 18 letech koupit první auto a tím je Felicia 1.3 MPi rok 99, bohužel v základní výbavě, ale TOP stav, najeto 75tkm, téměř bez známek koroze ta je opravdu minimální pouze okolo zadních lemů a jde poznat jenom při bližším pohledu, navíc je to známého, takže by to nechal za rozumný peníze. Myslím že pro studenta (teď půjdu do třeťáku, obor automechanik takže ledacos si opravím sám) ideální auto-nízká pořizovací cena, levné díly, jednoduchá údržba, akorát škoda té antikorozní ochrany a bezpečnosti.. Ale jedna věc mě docela trápí.. Auto by stálo před domem a mě by zajímalo jak o něj pečovat aby se mi to do doby než začnu pracovat a koupím něco pořádného před barákem nerozsypalo, přecejenom je to felda.. :-D co jsem to tak zatím prohlížel tak chybí plastové kryty podběhů, které bych tam dodělal, nechal vystříkat dutiny a nástřik podvozku.. Rád bych ji udržel v tom stavu v jakém je dnes, abych to pak třeba za 2-3 roky mohl prodat za stejnou nebo podobnou cenu, za jakou jsem to koupil.. Možná to moc hrotím, přecejenom je to auto, které má sloužit hlavně nám a nne my jemu, ale mám rád když jsou věci jako nové a zrovna k tém autům mám blízký vztah. Díky za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To auto si opraví kdejakej jouda na parkovišti. Za dva tři roky to bude neprodejné, jestli ne už dnes. Takže koupit a pak vyhodit. Výstřiky a nástřiky bych praktikoval jinde a jinam při zajímavějších činnostech :) Tady by to stejně nemělo cenu.

hodnocení

0x

Pokud je opravdu stav dle popisu, jednou za měsíc projedete myčkou s voskem - dva roky vydrží. Pak si koupíte jiné, bezpečnější.

jirka20
hodnocení

0x
Za 3 roky budeš rád,když to proleze technickou(sjedeš jednu sadu zimních pneumatik + 4x olej)...případně kolik dáš za výměnu plechařiny...škoda jakéhokoliv nástřiku čehokoliv.

lll*
hodnocení

0x

Ty plastový kryty za sebou drží vodu a zrezne to o to rychlejš. S Felici se stejně žádná paráda neudělá, takže bych to s těmy vydaji nijak nehrotil, jen dobrý technický stav, ten jde udržet za pár korun, čep za 300Kč, sada destiček a kotoučů za 1000... Nastříkané dutiny a podvozek rozhodně celistvý život prodlouží. S prodejní cenou bych taky spíš nepočítal, přecijen na dnešní standardy je to auto jinde.

vernon
hodnocení

0x
Pokud jsi schopen udržet to pohromadě, proč ne. Ale raději s tím nikde nebourej, mít motor na klíně při nárazu do stromu a kyčle a pajšl rozházený všude okolo, není příjemný poslední zážitek...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]