Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

UV filtry u kamery

Od: hurricane odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám kameru do auta Truecam a7s a koukal jsem na eshopu, že se dají přikoupit i nějaké UV filtry. Můžu se zeptat k čemu to slouží a jestli se to případně vyplatí dokoupit? Děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

0x

UV filtry zlepšují kontrast a prokreslení barev. Ještě lepší by byl UV a současně polarizační filtr (nevím ale jestli existuje). Polarizace světla velmi omezuje nežádoucí odlesky a částečně zabraňuje oslnění.

hodnocení

0x
Polarizacni filtr poznas , uv ne. UV filtr za sklem ti je uplne na nic. Je to kvuli UV paprskum na cocku.

hurricane
hodnocení

0x

Koukal jsem že se prodává na mojí kameru CPL filtr a UV filtr, takže myslíte že mám některý koupit? Pomůže to?

hodnocení

0x

Koukni na image.google.com jsou tam obrazky na porovnani.

hurricane
hodnocení

0x

Dobře, děkuji za pomoc.

jdukolem

Polarizační filtr vyžaduje nastavení podle směru dopadajícího světla,u kamery nemá smysl. UV filtr byl platný u klasické fotografie,digitální přístroje mají tento filtr již na snímači.

hurricane

Ale koukal jsem na videa a i dost lidí píše, že je dobrý ho mít na kameře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]