Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klepaní volantu a loupaní ve volantu golf

Od: peppik odpovědí: 4 změna:
Mám golfa 6 ,1.2tsi 77kw 2010 rok,pří jizdě nad 110 km mi začne vibrovat volant a vibruje to stale ,až třeba do 180 ,jak se dostanu pod 110 nic to nedělá ,můj poznatek je ten že když mírně zatáčím v rychlosti nad 110 na levou stranu ,vibruje to víc než když jedu rovně a ještě citím takové male loupaní ve volantu,ale to jen občas ,kola vyvážené ,gumy ok,kotouče ještě tak na na jednu sezonu ,destičky nové,můj tip je kloub,myslel jsem že by to mohlo být ložisko ,ale to se točí jen po své ose ,takže to jsem hned vynechal ,děkuji za radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Tipuju poloosa - vnitřní kloub...

Kola předpokládám vyzkoušená výměnou ("šiška" může být vyvážená a ne každá vyvyažovačka je přesná..)

peppik
hodnocení

kola vyzkoušená přehozená ,zkošel jsem i nové a stále to samé ,ten klob mě napadl taky ,dnes to zkusím rozebrat ,počkám ještě na par rad a pak uvidím ,díky

asd1

PS ten kloub to obvykle dělá hlavně pod plynem, po uvolnění plynu se zklidní nebo úplně zmizí..

Příčina jsou vymačkané důlky v pouzdře kloubu v kterých se to pak "kvrdlá"

Mohl by to dělat i tlumič...

peppik
hodnocení

To jsem si nevšímnul tohoto chování ,za hodku jedu pryč tak zkusím schvalně uvolnit plyn a dám vědět

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]