Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Havarijní pojištění motorka

Od: 123* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

mám motorku která je havarijně pojištěná. Při převozu na vozíku za autem se uvolnila a padla na bok do silnice a zítra bych chtěl nahlásit pojistnou událost. Neřešil to prosím někdo? co mám říct? Nejsem jeden z těch co by okamžitě vyndali telefon a dělal fotky, takže důkaz jak leží na silnici nemám. Policii jsem nevolal protože jsem žádnou škodu ostatním nezpůsobil.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na takové poškození se havarijko na onu moto nevztahuje ,teda podle toho co máte ve smlouvě o havarijním! Na takéto poškození by pravděpodobně měla jít náhrada z vozíku či auta co vozejk s motoem táhlo .Jinak za to asi může řidič dané spr.Auta co vlekolo vozík neboť řidič je ... za upevnění a...nákladu!

123*
hodnocení

zítra budu vědět víc a napíšu. Jinak vozík a motorka má odlišného majitele ani nejde o rodinu.

Z povinného ručení to nepůjde na 100%, protože se jedná o škodu na nákladu a ne škodu způsobenou vozidlem nebo nákladem. Z havárky to zřejmě zlikvidovat půjde a určitě by to šlo z odpovědnosti za škody přepravce. Otázka, jestli to dotyčný, co převoz prováděl, má. Zbyde stejně havárka.

123*
hodnocení

Prepravce rozhodne zadnou pojistku na jednorazovy prevoz nema(m). Ani pojistku na blbost nemam.. Zkusim tedy zlikvidovat z havarky.

hodnocení

0x

Vytáhněte doma pojistnou smlouvu a řádně si pročtěte, v kterých případech je pojišťovna povinna plnit a hlavně: Co je ve výlukách. Tam se dozvíte nejvíc, pokud něčemu neporozumíte, nezbyde, než se spojit s pojišťovnou.

doplněno 09.07.17 14:39:

@diesel: Pokud auto nebo vozík nebo obojí patří majiteli motorky, obávám se, že se stejně s pojišťovnou nedomluví. Z toho i vycházím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]