Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybodovany ridicak

Od: banik odpovědí: 11 změna:
Dobry den, vcera jsem obdrzel oznameni ze jsem dosahl 12 bodu, za same malickosti,a mam otazky...
musim pote delat znova autoskolu? Mam temer vsechny skupiny musim je tedy opakovat vsechny? Jak je to s profesakem? Zustava? Nejde nejak zkratit trest?podstoupim co je treba... Docela mi to zkomplilovalo zivot, pac pracuji 30km od domova... Odpovedi typu ze jsem na to mel myslet drive si prosim nechte pro sebe... Stalo se a ted hledam odpovedi a reseni... Diky pekny vikend...

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hnipirdo*
hodnocení

3x
Podej námitku: Podání námitky proti provedení záznamu bodůPo dosažení 12 bodů má řidič možnost podat námitku proti provedení záznamu bodů. Tato námitka musí být:v písemné podobě,podána nejpozději 5 pracovních dnů od doručení Oznámení o dosažení 12 bodů a výzvě k odevzdání řidičského průkazu,podána obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností příslušnému k provádění záznamu.Má smysl podávat námitku?Pokud vybodovaný řidič námitku včas nepodá, automaticky do 5 pracovních dnů přichází o řidičské oprávnění. Včasným podáním námitky však dojde k přerušení lhůty 5 pracovních dnů pro odevzdání řidičského průkazu. Pokud tedy řidič včas podá námitku proti dosažení 12 bodů, může dále řídit do té doby, dokud není o námitkách pravomocně rozhodnuto.Po podání námitky správní orgán zahájí řízení podle správního řádu a seznámí řidiče s podklady, na jejichž základě mu byly zaznamenány body. Teprve poté vydá rozhodnutí - a to může trvat týdny i měsíce. Vybodovaný řidič tak získává především čas, který v těchto situacích bývá k nezaplacení.Přestože příslušný úřad nemůže v řízení o námitkách nijak změnit žádné rozhodnutí, které vydal jiný orgán a které je v právní moci, vzniká určitý manévrovací prostor. Řidič následně může konkrétní situaci konzultovat s odborníkem, s jehož pomocí lze často odvrátit hrozbu ztráty řidičského oprávnění.

fik
hodnocení

0x

No jako rejpnutí si neodpustím,jezdím roky,mám řidičák taky na víc skupin,nejsem brzda provozu a bod nemám žádnej,nechápu co bych musel dělat abych se vybodoval. Musíš jít na přezkoušení,i když máš víc skupin,myslímže je pouze jedno a platí na všechny...a nejsem si jistý jestli i psychologicko-dopravní vyšetření.

Profesák nejsem si jistý,ale myslím že musíš dělat znova

S rejpnutím souhlasím-vždy se dá jezdit bez porušování a nebýt současně brzdou provozu.

Oprava Fíka-zkoušky se žel musí dělat ne na každou skupinu v ŘP ale na KAŽDOU,kterou požaduji-takže třeba mám na A ,B,C+E , D+E a T a stačí mi jen B a T pak musím dělat jen zkoušky na B a T (příklad!)

Pokud to ještě platí pak při vybodování se , ale ne za alkohol a drogy, pak na psycho...vyšetření se dělá když je zadržen víc jak na rok pokud méně tak se nemusí /pookud se toto změnilo-opravte ale nekamenujte mne prosím!/ Dále je možnost zažádat po uplynutí poloviny "trestu" o prominutí zbytku!

doplněno 08.07.17 12:26:

Jestli se nepletu tak zmínku o kruháči jsem dal v sopuvislostis jizdou na jítdním kmole nikoliv autem ale pokud někdo v autě jede a před kruháčem dá pravý po nájezdu levý a při sjezdu z kruháče nic -tak to já nedělám-blikám jen před výjezdem z kruhu! Takže sry a za jízdu na kole se body nedávají takže klídek!

michalverner

Třeba jen máte kliku že vás nechytli.V jiném příspěvku píšete jak jezdíte nepředpisově po kruháčích.*smich*

banik
hodnocení

Tak pro vysvetleni...To je tak kdyz 2x te chytnou s telefonem protoze volal sef...ok... Jednou bez pasu 100m za benzinkou...ok... a vrchol toho kdYz na dalnici zacnes predjizdet ve 130km /h kamion a borec to po min 10s zezadu napali s tim ze sorry resil jsem praci a nedaval pozor... Prijedou policajti a oznaci me vinikem ze jsem mu zkrizil cestu... Mista tam bylo tri p*dele a on jel mnohem vic nez mohl a nevenoval se rizeni...vinik jsem ja tak jsou nastavene zakony... tak co mam delat...

Baníku-jeden čas jsem taky služebně jezdil ,ale nadřízení mi mohli políbit zadel.Sedím za volantem-jejich hovory jsem NEBRAL,až byla možnost zastavit nebo až jsem dojel na místo.Měli smůlu i když jeden se hooodně vztekal.5ekl jsem mu-dáš mi na pokuty? nedáš ,pokud chceš abych to bral tak kup hands free a bylo hotovo. P8s si dávám i když jdu přeparkovat jen deset metrů. A ten závěr? sleduješ-li úprovoz,tak toto se Ti nestane ! Zkus se zapřemýšlet sám nad svým hováním a ne svalovat vinu jen na druhé!

A ještě-neříkej že nevíš,že Ti hrozilo vybodování,jistě jsi to věděl ale nedbal ,takže nahoře jsme Ti písli rady ,další ,pže zde umíš vznést dotaz tak umíš googlit a nalezneš jak si v případě vybodování trochu pomoci (kurzy bezp.jízdy na polygonu atd) toto se na síti nalézá

Není vám hloupé vymlouvat se jak malý harant? "To já ne, to on, já vlastně za nic nemůžu - a nebýt těch zbytečných zákonů, tak si klidně jezdím dál."

Nebo taky ne, když zas jednou "zapomenete" na pásy.

hodnocení

0x

Za 12 bodů je BEZ PARDONU rok bez ŘP, prominutí neexistuje. A přes to vlak nejede*plac*

traveller
hodnocení

0x
No,ono také záleží,za jaké maličkosti to bylo a pokud jste také občas nejel na plný plyn tam, kde se může 80.. Každopádně si nastudujte vyhlášky a právo.

vernon
hodnocení

0x
Ano, ono se to stalo. Samo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]