Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musím jet dodávkou do 3,5 t přes váhy

Od: dart* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, musím jet dodávku přes váhy, když mám dodávku do 3,5 t a tam je značka pro nákladní vozidla jízda přes váhy. Jedná se konkrétně o Starý Hrozenkov. Popřípadě přestupku jaká pokuta hrozí, když pojedu mimo váhy?

Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Máš nákladní vozidlo (kategorie N1)? Pak musíš. Jaká pokuta ti hrozí nevím, ale ti u těch vah ti to rádi řeknou.

doplněno 07.07.17 13:55:

Detaily najdeš tady auto.idnes.cz/...

hodnocení

0x

Ukažte, jaká tam je značka. Nikoliv Váš popis značka, ale foto značky.

doplněno 07.07.17 14:53:

Já tušil, že zadání otázky je jinak, nežli si myslíte. Páč tam není nic o nějaké váze vozidla. Zkrátka a jednoduše. Ten kdo má nákladní vozidlo, nesmí jet rovně. Je to sice blbě označená komunikace, ale pravidla jsou jasná. Třeba spousta dodávek je nákladní, některé osobáky taky. Proto se ve městech dolepují na tyto značky samolepky s označením 3,5 tuny.

doplněno 07.07.17 15:51:

Pokuta do 2000Kč, pokut tam mají kamery. Body žádné. Domnívám se, že Vám nic nepřijde, páč ještě někdo neupravil značku doplněním na 3,5 tuny.

Primárně jde o nákladní auta nad 3,5 tuny, ale dne značky všechna nákladní.

dart*
hodnocení

Pane Milane je to při průjezdu ze Slovenska do CZ google.cz/...

doplněno 07.07.17 14:59:

Jaká hrozí pokuta, body? Myslíte, že budou posílat pokutu, když mě nezastavili? Díky

doplněno 07.07.17 16:13:

Děkuji Vám pane Milane,

přeji Vám krásný víkend!

jirka20
Bodové hodnocení můžeš dostat jedině při silniční kontrole od Policie nebo Celní stráže.Poštou nebo ve správním řízení už jenom pokutu.
Ještě dodám,pokuď potřebujete na řízení té dodávky Céčko,tak je vám to doufám jasné.

Trošku Vás pane Jirko opravím, páč jsou přestupky, které policista neprojednává, dostanou se do správního řízení a tak k pokutě přidají i body.

vernon
Ne, céčko nepotřebuje. Je to vozidlo do hmotnosti 3,5t.
ovczaak*

milancukrar,toto je můj problém v přerově - třetina města za těmito značkama,bez dodatku o 3,5t... mám dva pickupy,těch se to týká a také renaulta clio,legálně bez zadních sedadel a to tam nesmí taky... úmyslně jsem zastavil u několika hlídek pčr s otázkou,jak to budou řešit,když mne tam lapnou. prý mimo záznam,vidí osobák. otázka je,co na to pojištovna,kdybych tam havaroval... achjo.

dart*
hodnocení

Jirko nepotřebuji na to céčko, díky

hodnocení

0x

Jezdím tudy celkem pravidelně s Peugeotem Partner a ještě nikdy jsem nejel přes váhy. Několikrát tam byli i celníci a rozhodně neprojevovali jakoukoliv nevoli z toho, že jedu s osobákama.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]