Nejste přihlášen/a.
125 kW bych zrovna neoznačil jako "mohutná síla". Já bych šel klidně do něčeho ještě silnějšího a hlavně jiného, než je Cougar, ale proti vkusu... Jen musíme doufat, že nám mocná Únié za pár let auta nad 1000 ccm nezakáže.
Ony ty sekačkové motůrky nejsou dnes nijak špatné, sám mám třeba 1.2 TSI 66kw ve Fabii III Combi a jsem maximálně spokojen (a to jsem přesedlal z BMW e39 523i). Auto jezdí svižně, výkon je naprosto dostatečný a spotřeba celkem nízká. Vůbec s většinou turbomotorů se jezdí příjemně a pocit zatáhnutí do sedačky při rychlém nástupu kroutícího momentu okouzlil nejednoho rádobyzávodníka. Časem si na to člověk zvykne a stane se z toho čistá nuda. Trochu té zábavy chybělo i mě, tak jsem se rozhodl pořídit si na podzim jako víkendovku BMW e46 330ci 170kw. Přes zimu jsem si v garáži s autem pohrál, pořešil vše co bylo třeba a těšil se na hezké počasí. Teď si užívám fantastický orchestr řadového atmosferického šestiválce s výbornými jízdními vlastnostmi.
Tak je potřeba si uvědomit, že dnešní motory už nikdy nebudou jako ty ve Favoritu. Na hodnocení výdrže nových TSI je asi ještě brzy, ale pokud ty motory budou mít kvalitní a pravidelný servis, dlouhé trasy, poctivý záběh, s trochou štěstí by něco takového i mohl vydržet, ale to je na úplně jinou diskuzi. Je otázka, kdo si pak takový motor pro takový nájezd pořídí. Pokud si někdo auto koupí pro denní ježdění, například do práce, na výlet, do obchodu, zase to nebude takové terno. Navíc bych asi auto prodal, dokud má slušnou hodnotu a podíval se po něčem jiném. Dneska je to holt spotřebák.
2,5l/125kW je nejlepší mortor své doby. Měli jsme mondeo 2544cm2, pak už dělali o pár kubíků menší, ale super motor, dnes máme 3l/166kW ten z něho vychází... Spíš bude problém pojištění. Spotřeba (2,5l) v průměru při normálním ježdění 9,3 l, samozřejmě město je zabiják! Ale povezení fajnové... Takové ty spotřeby jako 11 -15 l je nesmysl... Najeli jsme na něm cca 100.000 km v pohodě (bylo koupeno jeté)...
Spíš v jakém je stavu,Cougar má přeci jenom něco za sebou... Z té doby Fordy (nejen Fordy) dobře rezli. My jsme se ho zbavovali k vůli korozi...
A spíš, je to auto pro svátek, není to prostě abys jezdil 3km do práce... Přeci jen ty náklady jsou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.