Nejste přihlášen/a.
Před týdnem jsem dostal řidičák a chtěl bych si koupit nějaké auto, které vypadá slušně a není moc drahé, jelikož jsem student, tak i ekonomické. Docela se mi zamlouvá Renault Laguna 1996, 1.8. Hodí se do rukou začátečníka? Doporučili byste mi ho?
Předem díky.
nejsem si jistý . . . podle mě je to zbytečně velkej vůz. Hůře se s ním parkuje ve městech, kde je jedno auto na druhým. Volil bych něco slabšího a menšího. . . např. fabia z r. 2002. Mj. majitel ví proč jej prodává... takhle staré auto je v servisu každou chvíli.
Když už bych si chtěl koupit nějaké to auto, i když za pár korun, tak bych raději zvolil něco, co se mi bude líbit. Mám rád větší auta a to fabie zrovna není. V servisu každou chvíli? To je problém. Ale díky za odpověď.
Mě připadá,že jste se pro tu francouzskou vykopávku rozhodl,ale je to Vaše volba.Pravděpodobně budete do měsíce litovat.Přesto pokud jako začátečník chcete něco většího běžte do Pasata.
1.8 nebude moc ekonomická. Je to dost staré, bych do toho nešel. A mě vždycky rodiče učili: raději zmrznout ve vlaku, než autem s pič.. ve znaku
Podle hodnocení jsou Renaulty jedny z nehorších vozidel - jsou značně poruchové. Proto jsou tak levné. 14 let staré auto budete více opravovat než se vozit.
Měl jsi ho nebo jsi to jen slyšel? Každé auto je poruchové když máš smůlu nebo se o něj nestáš. Já měl s Renaultem velmi dobrou zkušenost, i když teď mám Forda tak na něj rád vzpomínám Jediné co mě na Renaultu vadilo byly až moc měkké sedačky, na krátkou cestu to bylo velmi pohodlné (jako sedět na pohodlném gauči
) ale na delší cestě to nebylo příjemné.
stará laguna je šunt, je to pokladnička, do které budeš sypat peníze...s motorem 1.8 neekonomické...větší auto bych si koupil s naftovým motorem, passata typ 3B, pokud bude v pořádku motor a nebude mít vůli v přední nápravě, nebo peugeot 406 HDi...Fabie jsou předražené...z benziňáků bych volil Hondu civic s motorem 1.4 nebo toyotu corollu...jsou větší a jedou pěkně...
Tutumane, ja Ti poradim a myslim to zcela vazne. Jses student a nemas moc penez, chces auto a jsi novacek na silnici. Kup si Feldu, bude splnovat nakonec vse, ver mi. Sam to znam, mas predstavu, ze musis mit velky faro, co vypada stale dobre, ale o tom to fakt neni! Popremyslej, za usetreny prachy - pov.ruceni, spotreba a opravy si uzivej. Az budes mit neco najezdeno, zacnes vydelavat, presedlej na silnejsiho kone.
Tak a doufam, ze to nekdo oceni, pa Camelot!
Tak zrovna Golfa jako proflakle auto tuzeru a z toho vyplyvajici nerealne ceny, to bych zrovna jako dobry napad nevidel... Ale jw spousta jinych aut s rozumnym pomerem cena/uzitna hodnota. Jde hlavne o to, jestli to chce na machrovani nebo na jezdeni...
s motorem 1,8 budeš jezdit za 12 litrů, auto na obrátku mlůže mít naejto klidněš 350 zisísc, běžná praxe bazarů...co ušetříš na pojištění a levnějším servisu, vrazíš do benzinu...s motorem 1.9TDi 81 kW to pojede za 5,5 litru, dynamika je dostačující...naftový agregát vydrží déle...se 17placovými koly, čirou optikou a trochou chromu navíc budeš mít pěkné velké auto...Počkej a ještě šetři, auto si kup v lednu-únporu v německu, dnes není problém starší auto koupit, ale prodat...passatů jsou tam tisíce...černé i červené, vybereš si...
Laguna je dost velká, což znamená že se s tím bude po městě blbě parkovat a bude mít velkou spotřebu. Zvlášť na první ježdění bych doporučil něco menšího, třeba Renaul Megane z doby než lidem z Renaultu trošku hráblo a udělali z něj extravagantní krabici - prostě něco takového renault.katalog-automobil/... I když je to menší auto než Laguna tak má podobný elegantní design a uvnitř je dost místa.
Měl jsem předcházející model Renault 19 z roku 1994 a maximální spokojenost. I přestože "francouzi"nemají moc dobrou pověst ohledně kvality auta, tak jsem s ním neměl žádné větší problémy za dobu asi 5 let a 100 000 km co jsem ho měl. Motor benzín 1.8 s něco přes 100 koní, reálná spotřeba kolem 7-8 litrů, maximálka něco přes 170 (víc jsem nezkoušel, ale auto by ještě zrychlovalo Megany jsou na tom podobně, z mého hlediska nemají až tak povedený design jako "devatenáctka"ale technicky je na tom lépe.
Pokud máš slabost pro velká auta, tak Ti nabízím FORD Mondeo, 1,8 TD, combi, rok výroby 1996 ,tmavě modrý. Jsem první jeho majitel v ČR, bylo dovezeno z Holandska a já jsem s ním bez problémů 5 let jezdil. Vyměnil jsem všechny 4 tlumiče, dal komplet nové přední kotoučové brzdy a nové pneu. Nový je také přední nárazník, protože jsem se vloni na podzim potkal na Roudnicku s divočákem. Také jsem nechal nastříkat přední kapotu, která byla otlučena od kamínků. Bez koroze karoserie! Ještě k tomu dávám 2 kompletní kola se zimním obutím. Vůz má namontováno tažné zařízení, přední okna a zrcátka elektricky ovládaná, originál radio Phillips. Technickou prohlídku má do 11/2011, byl jsem před pár dny na STK v České Lípě. Jezdil jsem s ním za 6 litrů na 100 km a motor výborně táhne. Auto prodávám, protože jsem si koupil novější typ Mondea z roku 2001. Cena je 39.000,- Kč. Pokud bys měl zájem, tak volej 603 386 105. V autobazaru se tyto vozy prodávají v cenách nad 40.000,- Kč. Já ho chci prodat z ruky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.