Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám Astřičku G 1.8, r.v.1999, která má najeto poctivých cca. 240tis.km. Autíčko mi zatím šlape bez problémů, ale přemýšlím nad životností startéru a altíku, proto se chci zeptat, jaká je životnost a případná cena repase? Díky!
Nemám sice Astřičku, ale měl jsem Dacii Logan MCV, se kterou jsem taxikařil. Spoustu startů každý den. Dnes má přes 400 tisíc km a startér běhá bez problémů jako nový. Alternátor má za sebou 1x výměnu ložisek, protože se jedno začalo ozývat. Takže cena asi +- 1.000,- Kč za 10 let a 400 tisíc najetých km. Na typ auta nekoukejte, tyto díly dodává jen několik dodavatelů a jejich kvalita je hodně podobná.
Teda když na tom budete jako já, čeká vás ještě hodně šťastných km bez poruchy alternátoru a startéru, když budete mít trochu smůlu, něco z toho odejde, ale oprava/repase obvykle nestojí balík.
Životnost startéru ani altíku není daná,někde vydrží strašně moc,někde málo,záleží na kusu,montáži,stavu elektrosoustavy,používání atd atd..Pokud ani jedna věc nejeví známky nějakých problémů,je zbytečné do nich vrtat. Když začnou problémy,většinou se dělá taková střední repase,kdy se na alternátoru vymění ložiska,uhlíky,regulátor a diody,na startéru uhlíky,důkladně se promaže pastorek a překontroluje se spínač
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.