Ahoj idealne zhkdit koleso a pozriet hrubku oblozenia..ked uz oblozenie takmer nevidiet, tak je opotrebovane..poznam expertov co jazdili az na doraz na plech ale to neni dobre..myslim ze ked hrubka oblozenia ma cca 3mm a menej tak su vhodne na vymenu..pripadne aby nedoslo k prehriatiu a aby sa nerozsypali pocas jazdy..co sa tyia kotuca tiez sa zjazduju vselijak..ja prillad menim oblozenia a kotuce vzdy spolu..
tak některé mají čidlo opotřebení, které upozorní. jinak min. bych to viděl na 3mm. tlouštky. k tomu smozřejmě patří i kotouče, které musí být rovnoměrně opotřebené s min. tloušťkou.( např. u mého vozu je to u předních 22mm)
Spolehlivě? Jen tak že rozeberete a zjistíte pohledem nebo změřením "šuplerou" tl.brzdového oložení desek!
Pokud máte v pořárdku se signalizací,tak Vás samo včas upozorní roszsvícením oranžové kontrolky,že bude nutno vyměnit toto.Pokud se toto ignoruje. sjede se třecí materiál až na plech a pak se poškozuje i kotouč a nezřídka se pak musí měnit i on!
Za provozu dělá kravál, když tam už není obložení, ale jde to plech na kotouč (což moc nebrzdí). A to je pět minut po dvanácté. Jinak kouknout z obou stran. Líní kouknou i skrz díru v disku.
Muži, děkuji vám. Už to začíná být slyšet, takže to už asi opravdu nepočká. Myslela jsem, že to poznám podle zhoršených brzdných vlastností, zatím to ale brzdí rozumně. Radši nebudu riskovat, jsem laik, takže dám vyměnit. Odkládala jsem to kvůli tomu, že budu auto prodávat a kupovat jiné, ale sehnat dnes slušné ojeté auto je moc těžké a je to na dýl... Díky.
až do posledníchvíle to brzdí dobře,teda dokud je tam třecí materiál,ale ani pak to na brzdném účinku za normálních podmínek nemusí být poznatelné jen tan zvuk ,pak dře kov o kov a to už je hooodně slyšet.Tím jste mi připomněla,že taky se musím kouknout na své auto,jak jsem na tom s deskami na předku. Odkud jste Rominko a co máte za auto?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.