Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hluk v autě

Od: lidoop odpovědí: 3 změna:
Ahoj, potrebuji poradit. Mám starší Renault Twingo opravený od kamaráda (koupen s vadným motorem). Po týdnů, co jsem auto vlastnil, se při jedné delší cestě začal ozývat z auta hlasitý, dalo by se říct, i mírně vrzavý zvuk, ze kterého brnělo pod nohama i volant. . Kamarád si s tím poradil tak, že vyměnil ložiska za nové. Po výměně to bylo v pohodě. Ale asi za dva týdny to začalo zase i na krátké vzdálenosti. Hodlám s tím zajít do servisu. Ale nyní nemám čas, s autem musím jezdit ještě týden na brigadu, je bezpečné s tím jezdit? Nevíte někdo co by to mohlo být? Hluk začne až tak pri rychlosti 40. Auto nehučí při zatáčení, při výrazném přidávání rychlosti také ne. Naopak hučí při brzdění, zmáčknutí spojky a stále rychlosti. Take jsem zjistil, že zvenku to není skoro vůbec slyset, zato uvnitř auta je zvuk velmi silný. Děkuji za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Víš, na tohle se nedá na dálku odpovědět.
Jestli je, či není bezpečné s tím jezdit, to ti může říci jen ten, co to auto vidí na vlastní oči.

asd1
hodnocení

0x

Na STK (ne všude) se dá udělat prohlídka na zjištění závady, stojí pár stovek (tady chtějí 200,-). Určitě to je lepší než aby kamarád vyměnil půl auta ;)

Z tvého nejasného popisu to určit nejde (zvládne leda věštec ;). Ale: po výměněOK = ložisko to klidně být mohlo a chybnou montáží se mohlo poškodit i to nové, poškození se neprojevilo hned (obtiskneš kuličky do oběžných drah ložiska, časem se z malých důlků vymelou díry a až pak ložisko začne vrčet...

Jaké ložiska vyměnil? V kolech? Tam toho může hučet moc a moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]