Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blokující se zadní kolo při couvání (brzda?)

Od: kolarkk odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, prosím o pomoc při určení závady. Při couvání se mi zablokuje zadní pravé kolo. Domnívám se že se zabrzdí. Levé kolo to ale nedělá. Jen to pravé. (soudím podle brzdných stop v trávě)

Před třemi měsíci byl vzadu vyměňovaný regulátor brzd. Až během cesty domů (200km) jsem zjistil, že auto brzdí jakoby přerušovaně. A není možné tak rychle zabrzdit - řekl bych že to má takový poloviční účinek brzd. Volal jsem do servisu a tam mi bylo řečeno, že ten regulátor nastavili do neutrální polohy a bude potřeba ho "dotáhnout". Že si to mám nechat dotáhnout tady někde tady v servisu. Ale doposud jsem to neřešil, jelikož mě to nějak moc nevadilo.

Tohle blokující se zadní kolo při couvání - to začalo dělat až teď. Bude to mít souvislost s tím regulátorem brzd?

Je to Peugeot 206 1,3 2001.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Jen tak mezi námi odekdy se do 206 montuje motor 1,3cm3? Co vím tak jen 1,1 = 1124ccm , pak 1,4 = 1360ccm a poté ještě 1,6 = 1587ccm pak 2,0 = 1997ccm a možná (nejsem si jistý ) 1,8 = 1761ccm a poté ještě nějaké naftové 1,4 ; 1,6 a 2,0 HDI a k tomu ještě klasiku 1,9 D.jsem zjistil, že auto brzdí jakoby přerušovaně- jak dlouho auto máte? Toto dělá ABS a 206 toto zařízení určitě musí mít!Pokud se při couvání jedno kolo zblokuje,tak Vám zřejmě zůstáva viset pakna (nebo deska) dle kubatury soudím spíše pakna toho kterého kola!Dle mne -rozebrat zadní brzdu (ta co blokuje ) a pak odvzdušnit brzdy a jistě poté bude brzdit dobře,ledaže by bylo obložení (desek či paken) mastné po "profesionální" opravě! Pokud si sám nevíte rady pak radím ne autor.servis,ale zkušeného pežotáka či citroenáře-garážistu.Pokud jste okr.JH a okolí pak poradím s dobrým garážistou!

hodnocení

0x

Tipujem na prasknutú alebo vyskočenú pružinu na brzdových čelušťach.

cicky
hodnocení

0x

Pokud máte vzadu bubnové brzdy, pak bude pavděpodobně odtržené obložení z čelisti. V každém případě svěřte opravu kvalifikované osobě.

mnd®
hodnocení

0x

Zdravím.Rozhodně si najděte servis ve svém okolí a ne 200 km od domu. ( pokud se vám nestalo něco s brzdama během jízdy někde v ... a potřeboval jste okamžitou pomoc ) .

Tohle blokující se zadní kolo při couvání - to začalo dělat až teď. Bude to mít souvislost s tím regulátorem brzd? - tohle tady na poradně nikdo od stolu nezjistí.Musí se to znovu rozebrat a udělat kontrola.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]