Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás, koupil jsem si v pondělí auto v bazaru, jsem v ČR jeho první majitel, takže techničák mi bazar poošle poštou. Ale, techničák ještě nedorazil, a převozní značka platí jen deset dnů, což je v někdy ve středu, co s tím mám dělat, potřebuji k přepisu přece techničák...
Dobrý den.Počkáte na techničák a pak po evidenční kotrole auto zaregistrujete na své jméno.Já osobně když jsem posledně kupoval ojetinu z dovozu tak mi nachystali čistopis techničáku k datu prodeje.Povinné ručení jsem uzavřel v autobazaru před odjezdem.Evidenčku po cestě na úřad.Takže žádné čekání a porušování zákona.
měl jste si nechat poslat poštou také auto, spolu s doklady...pokud jezdíte bez techničáku, blahopřeju Vám, porušujete zákon..
Mám z autobazaru papír, který by měl techničák nahradit, než mi ho pošlou. Myslíte, že bych mohl jet na úřed s tím?
A ještě mě napadlo, když nechám přepsat auto na sebe,. tak nějaký čas taky trvá než mi udělají SPZ ne? Mě jen děsí že převozní značka mi za 4 dny končí, a co pak...
Na úřad s kusem papíru z autobazaru nejezděte.Co by s tím asi měli úředníci dělat.Potřebujete platnou STK,evidenční kontrolu vozidla na vaše jméno, velký techničák a doklad o povinném ručení..Převozní značku odevzáte na evidenci.S autem na evidenci vozidel nemusíte.
převonzí značku si strčte za klobouk, neplatná patří do kontejneru na papír,co s ní na úřadu?
Nevím jak u vás NÚ.Na našem registru ji po mě chtěli.Naštěstí jsem ji nestrčil za klobouk ani jinam.Dostala jej úřednice a bylo hotovo.
papír z autobazaru nenahradí veřejnou listinu,,kterou je technický průkaz, v zákoně je výslovně uvedeno, že řidič je při silniční kontrole povinen mít u sebe platné osvědčení o registraci..to je rozdíl...Měl by jste to vědet, kde jste dělal autoškolu? Bazary tak jednají běžně, lžou klientům, jen aby jste rychle vysázel na stůl peníze a odjel...věta že faktura po dobu 30 dnů nahrazuje technický průkaz je směšná a neká oporu v žádném zákoně, jen va Vaší naivitě...pokud jde o zančku, auto prostě odstavte, jinak Vám hrozí zákaz řízení na půl roku...To je nejnižší sankce za to, že auto není opatřeno platnou registračřní značkou...Vaše obavy jsou oprávněné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.