Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis auta

Od: krackx odpovědí: 10 změna:

Zdravím vás, koupil jsem si v pondělí auto v bazaru, jsem v ČR jeho první majitel, takže techničák mi bazar poošle poštou. Ale, techničák ještě nedorazil, a převozní značka platí jen deset dnů, což je v někdy ve středu, co s tím mám dělat, potřebuji k přepisu přece techničák... :(

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Počkáte na techničák a pak po evidenční kotrole auto zaregistrujete na své jméno.Já osobně když jsem posledně kupoval ojetinu z dovozu tak mi nachystali čistopis techničáku k datu prodeje.Povinné ručení jsem uzavřel v autobazaru před odjezdem.Evidenčku po cestě na úřad.Takže žádné čekání a porušování zákona.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

měl jste si nechat poslat poštou také auto, spolu s doklady...pokud jezdíte bez techničáku, blahopřeju Vám, porušujete zákon..

krackx
hodnocení

Mám z autobazaru papír, který by měl techničák nahradit, než mi ho pošlou. Myslíte, že bych mohl jet na úřed s tím?

to je blbost na entou, zkuste někde najít v zákoně toto tvrzení. jakmile Vás zkontrolují policisté, tak to poznáte!

Jaké musíte mít doklady při řízení vozidla?

krackx
hodnocení

A ještě mě napadlo, když nechám přepsat auto na sebe,. tak nějaký čas taky trvá než mi udělají SPZ ne? Mě jen děsí že převozní značka mi za 4 dny končí, a co pak...

celp*

Na úřad s kusem papíru z autobazaru nejezděte.Co by s tím asi měli úředníci dělat.Potřebujete platnou STK,evidenční kontrolu vozidla na vaše jméno, velký techničák a doklad o povinném ručení..Převozní značku odevzáte na evidenci.S autem na evidenci vozidel nemusíte.

nespokojenyurednik

převonzí značku si strčte za klobouk, neplatná patří do kontejneru na papír,co s ní na úřadu?

celp*

Nevím jak u vás NÚ.Na našem registru ji po mě chtěli.Naštěstí jsem ji nestrčil za klobouk ani jinam.Dostala jej úřednice a bylo hotovo.

nespokojenyurednik

značka je Vaše, zákon Vám neukládá tuto značku odevzdat...úřednici pozdravujte...

nespokojenyurednik

papír z autobazaru nenahradí veřejnou listinu,,kterou je technický průkaz, v zákoně je výslovně uvedeno, že řidič je při silniční kontrole povinen mít u sebe platné osvědčení o registraci..to je rozdíl...Měl by jste to vědet, kde jste dělal autoškolu? Bazary tak jednají běžně, lžou klientům, jen aby jste rychle vysázel na stůl peníze a odjel...věta že faktura po dobu 30 dnů nahrazuje technický průkaz je směšná a neká oporu v žádném zákoně, jen va Vaší naivitě...pokud jde o zančku, auto prostě odstavte, jinak Vám hrozí zákaz řízení na půl roku...To je nejnižší sankce za to, že auto není opatřeno platnou registračřní značkou...Vaše obavy jsou oprávněné...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]