Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
máme známého ve Švýcarsku a měl by zájem o levné koupi auta v ČR, ale ani jeden nevíme jak na to.
Auto by mělo stát do 25tis, včetně ekozlodějiny. STK, emise a papíry v pořádku jsou asi základ.
Bohužel ani jeden z nás se v tomhle ohledu nikdy nepohyboval. Něco málo jsem na netu hledal, ale přesnou odpověď jsem nikde nenašel. Pouze toto ale samotné mi to moc nepomáhá
Co vše je potřeba na převoz/prodej takového automobilu do Švýcarska? Poplatky? Povolení? Pojištění?
Setkal se z vás někdo s podobným problémem?
Děkuji za odpověď.
Je mi líto, ale odpověď najdete ve švýcarských předpisech pro dovoz vozidel. Převoz bych realizoval na českých RZ, které bych pak dovezl zpět a vozidlo v Česku dle našich předpisů odhlásil jako prodej do zahraničí. Vše ostatní už je na Švýcarech a dost pochybuji, že o tom má někdo v Česku relevantní informace.
Mezi námi, myslím, že by bylo výhodnější provozovat auto ve Švýcarsku s českou registrací, jen si zjistit podmínky a ty pak dodržet.
Nejdříve dojdete na evidenci vozidel, tam požádáte o značky na vývoz. (Vývoz silničního vozidla z České republiky a přidělení registrační značky pro vývoz do jiného státu). Oni Vám dají i další dokumenty. Vozidlo nejdříve musíte dostat z české registrace, musíte vrátit české značky.
Abych nemusel vše opisovat.
na portálu GOV se zastavil čas, od 1.6.2017 je nutná k zakoupení exportních značek evidenční kontrola, ne starší 30 dnů, jinak to sedí...předož vs eoba TP? vráti se české RZ a úrad přidelí a vydá exportní značky a do dokladů uvede iniciály osoby která bude tyto RZ užívat platnost je omezena na 3 měsíce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.