Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu ztatil jsem malý tech. průkaz Německý co mám dělat jak postupovat Děkuji Petr
Je mi líto, ale to platí jen v Česku a jen pro české doklady. Jedině zkusit nechat vystavit duplikát v Německu, ale jsem docela skeptik pro tenhle případ.
Postup při ztrátě něm. malého techničáku (Fahrzeugschein) najdete tady: reifen.de/... Ale není to jednoduché a předpokládá to spolupráci s posledním německým majitelem vozidla.
Oprava odkazu reifen.de/...
Bez tečky na konci!
Ale já jsem přivezl auto z Německa a nemám malý tech. průkaz Německý a nechtějí mě auto přihlásit Děkuji Petr Jestli někdo ví jestli jde vystavit duplikát poradte jak Dík
samozřejmě jde vystavit duplikát, ale tam kde byl vystaven originál
Doporučuji prostudovat webové stránky spolkového úřadu ( v SRN) pro dopravu (KBA). Jiné stránky typu spz servis nebo registryvozidel nedoporučuji.
Postup v SRN je složitý a ztráta TP je oznámena na jakési elektronické tabuli úřadu KBA, po dobu asi 2 týdnů a po tuto dobu se mohou ke ztrátě TP vyjádřit policie, úvěrové firmy, leasingovky, banky a nebankovní společnosti a TP vydat mají-li jej v držení
Malý TP spolu s velkým TP tvoří JEDEN doklad, který je kompletní, sestává -li ze dvou dílů
Podle českého zákona i EU legislativy se musí před vystavením českého TP odebrat oba díly německého a pokud německá strana požádá o jejich vrácení, na co má právo do 6 měsíců od registrace auta v ČR, vrací se do SRN prostřednictvím českého Ministerstva dopravy OBA DÍLY TP
Vůbec se nedivím že to nechtějí přihlásit, kdyby si je německá strana vyžádala byl by někdo na českém úřadu za debila, protože 2x porušil zákon, 1.) neodebral je 2.) nevydal je německé straně
Já si doklady k autu z německa vozím na tělě v PVC kapse která mi visí pod košilí na krku, jednou mi v Dubí u benzinky chtěly cikánky ukrást celou aktovku když jsem tankoval dovezené auto...kdyby jim to vyšlo mohu si vzít měsíc dovolené a jet s autem rovnou zpět do německa čekat na duplikáty TP
Právě že mě byl ukraden, malý Německý tech. průkaz i z taškou a telefonem tady v Čechách cestou zpět. Velký mám i kupní smlouvu a papíry od poslední tech kontroly, která byla v březnu.Mám to někde hlásit nebo jet rounou do Německa, s tím autem ale to jsme vezli na podvalu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.