Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej havarovaného auta

Od: udo144® odpovědí: 5 změna:

zdravím,

rád bych se zeptal jaký je postup při prodeji auta v havarovaném stavu kdy je kupující relativně z daleka tzn. převod bych jako prodávající prováděl na základě plné moci tzn. bez přítomnosti kupujícího.

1) Pokud vím, při přihlášení-přehlášení vozidla musí být vozidlo již pojištěné (je potřeba zelená karta).

2) jak je to v tomto případě s evidenční kontrolou?

3) v TP jsem nenašel informaci o emisní normě dle které se platí to "ekologické výpalné". Auto je starší (r.v.2002) a při převodu v r. 2010 se nic neplatilo. Jak je to s tímto?

Děkuji za případné odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Při převodu je úplně jedno, zdali je vozidlo havarované, či nikoliv. Pokud máte zpnomocnění od kupce, vše zařídíte sám.

Musíte mít evidenčku, nemusíte mít pojištění, když v rámci přepisu vyřadíte vozidlo z provozu. (depozit).

Eko daň se platí dle tabulek a zápisu v techničáku. Pokud tam nic není, tak 10000Kč.

asd1
hodnocení

0x

EK je nutná

V depozitu to jde převést i bez pojištění a platné technické.

Ekovýpalné podle emisní normy, platí se jen jednou (záznam o zaplacení v techničáku)

hodnocení

- je možné EK udělat i s havarovaným autem?

- v r.2010 jsem převáděl auto na sebe a nic jsem neplatil, v té době se ještě tento poplatek neplatil, nebo jak je to?

- kde a co v TP mám hledat (kde je v TP informace o emisní normě)?

EK je možné dělat s havarovaným aute, přesněji musíte jí udělat, jinak vozidlo nepřevedete.

Povinnost platit ekologickou daň byla zavedena v roce 2009 novelou zákona 383/2001 o odpadech (paragraf 37e)

autotrip.cz/...

oskenujte zadní stranu techničáku, poradíme Vám.

hodnocení

v TP jsem našel v kolonce "emise" : EHK 1999/102 A. Co to znamená pro ekodaň?

doplněno 28.06.17 17:49:

z Vámi avizované tabulky je to už jasné...díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]