Nejste přihlášen/a.
zdravím,
rád bych se zeptal jaký je postup při prodeji auta v havarovaném stavu kdy je kupující relativně z daleka tzn. převod bych jako prodávající prováděl na základě plné moci tzn. bez přítomnosti kupujícího.
1) Pokud vím, při přihlášení-přehlášení vozidla musí být vozidlo již pojištěné (je potřeba zelená karta).
2) jak je to v tomto případě s evidenční kontrolou?
3) v TP jsem nenašel informaci o emisní normě dle které se platí to "ekologické výpalné". Auto je starší (r.v.2002) a při převodu v r. 2010 se nic neplatilo. Jak je to s tímto?
Děkuji za případné odpovědi.
Při převodu je úplně jedno, zdali je vozidlo havarované, či nikoliv. Pokud máte zpnomocnění od kupce, vše zařídíte sám.
Musíte mít evidenčku, nemusíte mít pojištění, když v rámci přepisu vyřadíte vozidlo z provozu. (depozit).
Eko daň se platí dle tabulek a zápisu v techničáku. Pokud tam nic není, tak 10000Kč.
EK je nutná
V depozitu to jde převést i bez pojištění a platné technické.
Ekovýpalné podle emisní normy, platí se jen jednou (záznam o zaplacení v techničáku)
- je možné EK udělat i s havarovaným autem?
- v r.2010 jsem převáděl auto na sebe a nic jsem neplatil, v té době se ještě tento poplatek neplatil, nebo jak je to?
- kde a co v TP mám hledat (kde je v TP informace o emisní normě)?
EK je možné dělat s havarovaným aute, přesněji musíte jí udělat, jinak vozidlo nepřevedete.
Povinnost platit ekologickou daň byla zavedena v roce 2009 novelou zákona 383/2001 o odpadech (paragraf 37e)
oskenujte zadní stranu techničáku, poradíme Vám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.