Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřazeni z depozita

Od: barka* odpovědí: 11 změna:
Dobry vecer mam auto v depozitu skoncil mekdy v cervnu 2016bohuzel sem nato prisla az ted co mam delat neni uz auo vyrazene dekuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

2x

ale depozit podle nového zákona nekončí, protože jeho délka není časove omezena

jenda2*

Ale musí se podat žádost o prodloužení uložení registračních značek za 50 Kč poplatku. Píše se tam důvod ( např. oprava motoru).

Depozit především po novele zákona neexistuje. Existuje buď vyřazení vozidla z provozu (něco jako dříve depozit) a pak zánik vozidla (něco jako dříve trvalé vyřazení vozidla z provozu). Nenahlášení prodloužení vyřazení z provozu s nutností uvést místo, kde je vozidlo uloženo, je sankcionováno pokutou do výše 50.000,- Kč.

ronyx*
hodnocení

1x

Zdravím,
pokud neuvedete, kdy bylo přesně (měsíc, rok) auto do tzv. depozitu "uloženo", pak vám nelze jednoznačně odpovědět - s náběhem novely zákona v minulosti byly určité limity podle data uložení spojené s povinnostmi.

cicky
hodnocení

0x

Dělat nemusíte nic, ale pokud se chcete dozvědět jaká je konkrétní současná situace s vozidlem, nezbyde nic jiného než se informovat přímo na místě, kde bylo vozidlo uloženo do depozitu.

cechacek*
hodnocení

0x

Sdělte úřadu adresu, účel, zabezpečení vozidla proti poškozování životního prostředí a pokuste se požádat o prodloužení depozit

krtek66
hodnocení

0x

Pokud jste nesplnila podmínku toho ohlášení co byla teď nevím do kdy...tak máte smůlu a z auta máte vrak, který nikdo nikdy nepřihlásí a můžete ho prodat max tak na ND nebo shodit do vody...Pokud jste ji splnila. tak prostě zajděte na ouřad a prodlužte to..já mám značky v depozitu už 17let :) Jediný s čím mě tehda borec na ouřadě dožral bylo, že chtěl mervomoci vědět kde to auto mám odstavený...informace, že je na soukromém pozemku a mu to může být ukradený kde přesně mu nestačila. Tak jsem si adresu vymyslel.

Depozita zanikla k 30.6.2016, pokud majitel nepožádal o prodloužení - viz @krtek66, ale záleželo na tom, kdy bylo vozidlo do depozita uloženo - viz odpověď @ronyx. Vztahovalo se to na vozidla uložená do depozita před 1.1.2015.

barka*
hodnocení

Auto sem davala do depozita nekdy v cervenci 2015 2016mel koncit stimze kdyz sem ho tam dala mi pani rikala ze poroce musim prijit a nahlasit kde auto stoji a za jakym ucelem ale dotoho sem nato uplne zapomela a zaplatit.nakych50kc
krtek66

no a to je to co jsem psal..vy nemáte tv? Mě osobně mě už unavovalo jak každé zprávy všude byly jen o tom: "nezapomeňte na auto v depozitu!"...teď už jen na ND nebo hodit do vody...máte po autě

barka*
hodnocení

Ja jsem ale davala do depozita az tadypoty jejich akcinebo ten mesic co se to delo ale myslela sem ze se to stahuje jen na auta ktera uz tam sou nakou dobu .a televizi sice mam ale nekoukam venuju se detem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]