Nejste přihlášen/a.
Pokud tě nestopli hned tak to nikdo řešit nebude.
Příště nezapomeň vypnout, ať neoslňuješ (a nejsi pro ostatní bezohledné hovado). Tohle platí hlavně pro zadní mlhovky - jet v noci za exotem který šajní i bez mlhy je opravdu nepříjemné. Kdyby jeden, to se dá na 2 minuty zastavit a nechat ho odjet, ale podobných je spousta.
Dobrý večer, tady nejde ani tak o pokutu (ta jistě nepřijde, proč) jako o princip.Podle 361/2000 Sb. ve znění posledních předpisů světla do mlhy smíš použí jen za mlhy, sněžení nebo hustého deště - jednu z těch podmínek jsi zřejmě splnil. Najezdil jsem se v noci dost. Co se týká předních mlhovek, tak to řada řidičů používá kolikrát jen aby lépe viděla, prostě je zapne a serou na ostatní, takové auto míjet je doopravdy kšeft, když nic nevidíš a svítí Ti to přímo do ksichtu. Přední mlhovky nejsou povinné, řada aut je vůbec nemá, zadní ano. Co se týká těch zadních, ta je důležitá někdy, pak její zapínání řeším tak, že když v zrcátkách vidím, že se mě snaží z dálky někdo dojet, a není jiná možnost, pak ji nakrátko zapnu, aby si mě zavčasu všiml, až mě dojede, zhasnu ji, protože (i jak psal rádce výše, to nemá přece smysl řidiče za sebou oslňovat, protože pak už stačí normální koncová světla, že) to mám hrozně rád také, jak to někdo třeba v koloně nechá svítit apod. Zákon 361/2000 o provozu na pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů, je tak děravý, to je neskutečné... Mlhovky používej fakt jen když je nutně potřebuješ, abys byl viděn, uvědom si, že hrozně oslňují a v řadě případů nemá vůbec smysl jich používat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.