Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, majitel auta zemřel, auto po nehodě nepojízdné, opravovat se nebude. Povinné ručení končí 30,6.2017.
Dědické řízení ještě neproběhlo, musím zaplatit další pov. ručení za zemřelého? Zlikvidovat ho také asi nemohu? Děkuji.
V první řadě Vy nejste tím kdo by měl platit ručení.Tím je majitel vozidla.Vozidlo nechte odtáhnout do ,,vrakoviště,,a nechte si vystavit list o ekologické likvidaci.Pak s ním zajdete na DI a oni vůz zruší,protože stejně už neexistuje.Nenechte se odbít jejich kecama že to takto nejde.Zrušte PR a je to.Ono to funguje,ale musíte být,,drsňák,, a nenechat se ojebat rohlíkem.Zrušené auto s protokolem vyřadit musí i když se to úředníkům nelíbí.
Už jste někdy slyšel o tom, jak si představuje Hurvínek válku? V podstatě přesně tak, jak vy si představujete zánik vozidla. Zkuste si to sám, oni vás úředníci rychle vyvedou z omylu a posadí vás z těch vašich výšin zpět na zem
@jirka20: pokud máte v ruce doklady k vozidlu, klidně vám ho ekologicky zlikvidují - vyzkoušeno na vlastním autě, dlouhodobě zapůjčeném jiné osobě. S tím vyřazením z evidence máte pravdu, ale s úmrtním listem majitele a dokladem o ekolikvidaci by to mohlo projít.
@mnd: Ten "napadající" příspěvek jsem nechal smazat já. Jinak pochopitelně to můžete napsat znovu, ale bez vulgarit, napadání, ponižování apod. Samotný obsah byl nezávadný.
@mnd: Trochu mě zaráží, že ses omluvil @kapcenadeje, nevím totiž, za co. Neber to, co teď napíšu, ve zlém, ale neměl by ses spíše za to napadání a vulgarity omluvit mně
satam: to je v pohodě.Už jsem si to s kapkounadeje vysvětlil.Trošku mi to ujelo a už jsem se kapce omluvil .
Vero, pojištění nemusíte platit. Potencionální dědic dojde do pojištovny a ukončí smlouvu. Vozidlo klidně můžete dát na ekolikvidaci, pokud máte doklady k vozidlu. Pak vozidlo nebude v dědictví, páč nebude fyzicky existovat. S protokolem dojdete na evidenci vozidel trvdě bojovat s úředníky.
Milane, mluví z tebe selský rozum a bylo by to tak správně, kdyby i naše úřední mašinerie ten selský rozum používala.
Takže si dovolím upravit a doplnit tvou radu. Napřed bych nechal vozidlo ekologicky zlikvidovat, pak bych šel bojovat na pojišťovnu o zrušení pojištění a nakonec bych se připravil na ten tvrdý boj na registru vozidel. Podotýkám, že na jakýkoli boj s úředníky bych se v tomto případě vybavil originálem nebo ověřenou kopií úmrtního listu majitele a hlavně - NENECHAL BYCH SE ODBÝT!
@diesel: Máš pravdu, ale vycházel jsem z toho, že pojišřtovna bude snáze "zmáknutelná" a pak - jde přece o peníze. Na registru už pak o žádné peníze nejde. Takže oficiálně ano, napřed registr, pak pojišťovna, ale selským rozumem ... , a o tom už jsem vlastně psal, že?
Ano souhlas,až na maličkost-nejprve trvale vyřadit z evidence a pak teprve na danou pojištovnu.Ale to již je víceméně banalita.Pak záleží jen na lidech za přepážkou!
Při ukončení z důvodu zániku samozřejmě nutno nejdřív vyřadit z registru - dnem zániku není likvidace, ale až vyřazení z registru Ovšem ekolikvidace = změna vlastníka = možno rovnou na pojišťovnu oznámit změnu vlastníka a registr řešit až potom.
Zrušit pokud je víc dědiců - taky může vyskočit náhrada škody.
Zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla praví, že v případě smrti pojistníka přecházejí práva a povinnosti z pojištění odpovědnosti do doby nabytí právní moci usnesení o nabytí dědictví na dědice společně a nerozdílně.
Takže dědicové jsou povinni platit nadále pojištění a to i v případě, že vozidlo není provozováno. Hrozí zde pokuta až 50tis kč.
Do nabytí právní moci usnesení o nabytí dědictví není rozumné činit nevratné kroky, jako např. likvidace vozidla. Takové jednání se může otočit proti vám a to i v trestněprávní rovině.
Ano lze třeba zabíjet i lidi. Opravdu to lze, i když zákon to zakazuje. A dokonce existují lidé, kteří nejsou potrestáni.
Nechápu tvůj příspěvek...
: zabíjet lidi?
Uveďte příslušné příklady a konkrétní věci s touto věcí přímo spojené,kdy je možné zabít člověka.Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.