Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,nechal jsem si po nehodě opravit auto v servisu se kterým měla pojišťovna viníka smlouvu, mám to opraveno cca měsíc a zjistil jsem že při dešti mi teče do kufru. Reklamaci chci řešit po dovolené, jak dlouho lze uplatnit reklamaci po opravě?Děkuji
Máme již rok 2017 a tedy už nějakou dobu platí "nový" občanský zákoník. Proto není pravda, že záruka na opravu je 3 měsíce, pokud jiný předpis nestanovuje jinou lhůtu . U autoopravárenství byla tehdy platná vyhláška, že záruka je 6 měsíců.
Dnes záruka na dílo není ze zákona žádná. Může jí ale nad rámec poskytnout, ale většinou se tak neděje.
Je třeba uplatnit odpovědnost za vady, které mělo dílo již při převzetí. Na toto je lhůta 2 roky. Právo je ale třeba uplatnit neprodleně, když se vada vyskytne.
Dobrý den, obecně bývá záruka na opravu 6 měsíců. Neuvedl jste, co to za nehoda byla, jak bylo auto poškozeno, co bylo opraveno. Snad se lze jen domnívat, že pokud byl poškozen dekl od kufru při té dopravní nehodě (to nikdo z nás neví), pak snad reklamovat. Protokol o dopravní nehodě neznám a nevím ani, co bylo konkrétně poškozeno, jak velikého rozsahu ta nehoda byla (jakou ránu to auto dostalo - odkud kam -, co to je za auto, jak je staré, nevím, co se stalo, ono to auto se může po srážce zkroutit různě - téci Vám do kufru může, i když to auto ránu dostalo z jiné strany. Pokud se neví co, pak těžko něco poradit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.