Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Babetta 207

Od: adazara* odpovědí: 2 změna:

Ahoj, mám jednoduchý dotaz, na babetě 207 mám nový výbrus, a novou hlavu válce,karbec dellorto, rád bych se zeptal jestli špatně namíchaný poměr oleje a benzínu může ovlivnit výkon a tah motoru, např když namíchám 1:25 pro záběh tak jestli by to mohlo jet hůř než třeba 1:40.

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Po výbrusu potřebuješ aby to lip mazalo takže zvýšeným obsahem oleje nic nepokazíš. Maximálně se ti bude víc zanášet svíčka a vyfuk větší kourivostí Ale to co píšeš 1:40 než 1:25 je naopak snížení procenta oleje a to by mohlo způsobit zadření. Doporučuju držet se toho co deklaruje výrobce oleje na obalu a kapku přidat kvůli zaběhu. Jestli výrobce babety doporučoval 1:25 pak v té době šlo o M2t ale když dáš dneska používaný olej pro vysokoobratkové motory třeba od stihlu a bude na něm 1:40 , je zbytečné ho dávat 1:25.

xenofob
hodnocení

0x

já tam dávám zelený olej sunoco v poměru cca 1:40 - 1 : 50 , po výbrusu jsem dával odhadem 1 : 30 první kanystr

M2T se nehodí ani k napuštění dřevěného plotu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]