Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

BMW 316i vs Golf 1.6

Od: petr95 odpovědí: 2 změna:
Dobrý den ,minuly rok jsem si koupil ve svých 20 letech první auto ,je to VW GOLF IV 1.6 16V 77kw motor AZD za 70 000 Kč
Nyní přemýšlím o prodeji auta,z důvodu klukovskeho snu BMW.
Mám vyhledle BMW 316i
sauto.cz/...
Chtěl jsem se zeptat jestli s nim nemá někdo zkušenosti?
Jak jezdi ,spotřeba ,cena náhradních dílu a servisu?
Náročnost údržby auto?
Je to opravdu tak cenově znát ty opravy oproti Golfu?
Diky za sdílení zkušenosti.
Já vím jsem mladý a možná blby kupovat takové auto ale z toho člověk musí vyrůst,proto se chci poptat na vaše zkušenosti

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

davidc
hodnocení

0x

Ahoj,

To záleží. Zrovna tenhle model není žádný rychlík. Má nějakách 77 kw, ale nadruhou stranu je to dostatečnej výkon na naučení se zadokolkou. Spotřeba se pohybuje normální jízdou okolo 8l/100. ND a servis bude celkem srovnatelná s Golfem. Údržba tohohle auta spočívá hlavně na včasné výměny oleje. filtrů a kontrola spojky. Samotný podvozek je daleko lepší než u golfu. Auto už má po 200 000, což znamená dávat si pozor na tlumiče, pružiny a uložení. Potom klasika rozvody jako u každého auta.

Osobně bych šel asi do silnější motorizace s 6 stupněm pro kultivovanější dálky, ale to už je věc na co budeš auto využívat.

Snad ti to ve výberu pomůže. Nicméně bych auto nevyměnil pokud ti bez problému jezdí.

hodnocení

0x
Chce se ti fakt kupovat starou karu kterou nezbas jen kvuli toho , ze ma znak BMW?
Pokud tvuj golf je v dobrem stavu a nezere olej , tak bych neresil. Golf 4 je dobre auto , spolehlive a ty auta jezdi vykonove skoro stejne.
Hlavne tyto bawa byvaji speky , buhvi kdo to mel , buhvi co za mesic budes vse menit , buhvi jak stim jezdil a buhvi zda nebude zrat olej. At pak nemas oci pro plac , prazdnou penezenku , ale hlavne ze bude znak bawa na kapote. Ktomu prodejem toho golfu ted dost penez ztratis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]