Dobrý den. Moje máma si před pár lety udělala řidičák, ale od té doby řídila pouze párkrát. Naposledy před pěti lety. Nyní by chtěla začít jezdit znovu a uvažuje o koupi vozu. Nechce vůz nový, ale ojetý do cca 150tis Kč. Určitě benzín a asi koncern VW. Ja bych byl asi pro audi a3 v motorizaci 1.6 75kw.To ji stačí si myslím. Nicméně prosím o další náměty na jiné vozy a klidne z jiných koncernů, co byste doporučili vy. Děkuji mnohokrát. Nechce fabii. Hezký večer.
Jestli jezdila naposledy před pěti lety,tak ji raději napřed kupte kupon na jízdy ať se do toho zase trochu dostane.Dnešní blázinec na silnicích je strašnej.To myslím v dobrým a ne jako urážku.
mpp
Pokud někdo neřídil 5 let, to vůbec nic neznamená, řízení se nezpomíná. Pokud někdo řídí blbě, tak to bude dělat celý život a naopak. Pokud mohu hovořit jako zkušený řidič (což spočívá v tom, že jste neměl ještě žádnou bouračku), tak mohu poradit - jízda Vás musí bavit, musíte sledovat dění kolem sebe, musíte se stát součástí jízdy a spolupracovat s ostatními. Nejhorší je pocit takzvané falešné spravedlnosti - to jest příklad - řítí se na mě kamion z vedlejší - ale já si říkám - MÁM PŘEDNOST, MÁM PŘEDNOST - i takoví jsou lidé).
Souhlasím s mpp, já jsem si udělala řidičák až ve středním věku a řídím denně cca 17let. Záleží, jestli bude mamka jezdit ve městě od semaforu k semaforu, nebo mimo město a jak často. Pokud město, přimlouvala bych se spíš za menší auto kvůli parkování. Kamarádka si nedávno pořídila VW Polo v automatu a naprostá spokojenost. Já mám Mazdu 2 a jsem taky spokojená.
ridic
Není pravda že řízení se nezapomíná, jezdil jsem nějakých 10 let denně a hodně, často i stovky km a s autem byl doslova sžitý, pak jsem se přestěhoval a byl několik let bez auta. Nezapomenete sice řídit úplně, ale když pak po letech sednete do auta ten nezvyk je hooodně znát, natož když někdo po autoškole jel jen párkrát. Dokud si sami nedáte pár let úplnou pauzu nemůžete soudit.
Ford C-max.1.8 nebo 2,0 benzín v automatu. Krásně to jezdí, bezvadně se do toho nastupuje. Proti koncernu podstatně levnější a udělá to stejnou, ne-li lepší službu.
Já se přimlouvám za Golfa. Za ty roky to už je hodně vychytané a spolehlivé auto a taky dost praktické.
kindler
Děkuji za odpověd. Jakou motorizaci doporučíte?
kepler*
Tak určitě benzíňák, ale nemusí to být zrovna nějaký divočák, to ženy moc neoceňují. Maximálně tak do těch 100 k. Přesný přehled o motorizacích u jednotlivých rocích výroby bohužel nemám.
Fábii samozřejmě, motorizace 1.0MPi, verze Žebrák (Junior) bude ideální. Spolehlivý, rychlý, vybavený (kola volant, popelníček a možná i okna) a krásný vůz...
podle me je felicie idealni. lepsi auto snad neexistuje, mozna jeste jednickova oktavka 1.9tdi. levne nahradni dily. az se nauci jezdit, koupi si neco lepsiho. nema nejaky zbytecny elektronicky nesmysly, co se jenom kazi( posilovac rizeni, stahovani okynek a podobny zbytecnosti) za 10tis koupi a jeste ji zbyde 140 tis na opravy.
Dekuju všem za odpovědi. Jak jsem napsal, tak máma nechce Fabii, proto nechápu, proč tu někdo radí juniora... Felicie také nepřichází v úvahu. Řekněme, že se bude jednat o auto od 2003. Prosím o radu konkrétních motorizací, děkuji.
vernon
Není důvod nechtít Fábii, je dokonalá... P.S. Nechápeš, tvůj problém...
hlavně by jste si měli ujasnit, jak velké auto chce..protože třeba passat a lupo jsou sakra odlišné auta. jestli chce něco jako fabku, tak pak tam máš polo, golf, leon, ibiza, . A3 není špatné auto.. nevím jestli chce zrovna třidveřak nebo dražší pětidveř.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.