Nejste přihlášen/a.
Zdravim, pred mesicem jsem si poridil starou Ford Fiesta ST (2006). Pres tyden s ni nejezdim a je v garazi - dnes jsem s ni vyjel a pred parkovanim jsem si vsiml, ze je na park. miste louze oleje. Dival jsem se na podvozek a velka cast motoru byla mokra, plus to zrovna malicko kapalo - viz. foto. Kontroloval jsem stav motoroveho oleje a to je naprosto v poradku. Prevodovka sla zatim taky pekne radit - zadne nestandardni chovani jsem tedy nezaznamenal.
Netusite nekdo cim by to mohlo byt? Mam v planu s tim v tydnu zajet do servisu, ale stejne bych to rad orientacne tusil.
3x
Ta převodovka schytala pěknou ránu - viz obr. - a klidně může mít prasklou skříň. Bez demontáže a zevrubné kontroly si netroufám tipovat.
doplněno 17.06.17 19:31:
@diesel: Ta převodovka po té ráně může být klidně prasklá na boku nebo někde výš. A nebo taky vůbec. Bez demontáže není moc šancí zjistit místu úniku.
A prasklinou na spodku špajzky vyteče nahoru při přírubě převodovky a motoru? Je jasně vidět že to teče sezhora a ne prasklinou .
doplněno 17.06.17 19:53:
Nevím ale tam v místě kde je spoj motor-převodovka téci z převodovky olej NEMUŽE!pže tam žádný není,teda alespoň pokud vím tak snad žádná osobní automobil nemá spojku v olejové lázni jako třeba obyčejný J-50 Pionýr.TAkž v těchto místech pkd teče tak jedině guferem klikovkynebo opět guferem-y na vačce-ách případně těsněním pod hlavou! Pokud to vidíš jinak, pak vysvětli kde se bere olej v místě kde běžně není či němá být!
doplněno 17.06.17 19:57:
Jen malé doplnění já tam vidím tři ulomená žebra,která tam snad původně jsou jako zesíůlení stěny nebo pro lepší chlazení převodovky ale ne prasklinu až do skříně přev. .
0x
Za týden jedna kapka dle obrázku, pokud se občas podívám u supermarketů, tak podobnou malou kapavku mají daleko mladčí kočáry
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.