Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Louze oleje pod autem - odkud unika?

Od: nickk odpovědí: 7 změna:

Zdravim, pred mesicem jsem si poridil starou Ford Fiesta ST (2006). Pres tyden s ni nejezdim a je v garazi - dnes jsem s ni vyjel a pred parkovanim jsem si vsiml, ze je na park. miste louze oleje. Dival jsem se na podvozek a velka cast motoru byla mokra, plus to zrovna malicko kapalo - viz. foto. Kontroloval jsem stav motoroveho oleje a to je naprosto v poradku. Prevodovka sla zatim taky pekne radit - zadne nestandardni chovani jsem tedy nezaznamenal.
Netusite nekdo cim by to mohlo byt? Mam v planu s tim v tydnu zajet do servisu, ale stejne bych to rad orientacne tusil.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ta převodovka schytala pěknou ránu - viz obr. - a klidně může mít prasklou skříň. Bez demontáže a zevrubné kontroly si netroufám tipovat.

doplněno 17.06.17 19:31:

@diesel: Ta převodovka po té ráně může být klidně prasklá na boku nebo někde výš. A nebo taky vůbec. Bez demontáže není moc šancí zjistit místu úniku.

Louze oleje pod autem - odkud unika?

A prasklinou na spodku špajzky vyteče nahoru při přírubě převodovky a motoru? Je jasně vidět že to teče sezhora a ne prasklinou .

doplněno 17.06.17 19:53:

Nevím ale tam v místě kde je spoj motor-převodovka téci z převodovky olej NEMUŽE!pže tam žádný není,teda alespoň pokud vím tak snad žádná osobní automobil nemá spojku v olejové lázni jako třeba obyčejný J-50 Pionýr.TAkž v těchto místech pkd teče tak jedině guferem klikovkynebo opět guferem-y na vačce-ách případně těsněním pod hlavou! Pokud to vidíš jinak, pak vysvětli kde se bere olej v místě kde běžně není či němá být!

doplněno 17.06.17 19:57:

Jen malé doplnění já tam vidím tři ulomená žebra,která tam snad původně jsou jako zesíůlení stěny nebo pro lepší chlazení převodovky ale ne prasklinu až do skříně přev. .

hodnocení

2x
Pokud to neteče nekde zpod vika ventilu, tak bude ko gufero na klice

hodnocení

2x

teče to mezi motorem a převodovkou a jestli se motorový neztrácí tak to to bude převodový-nejspíše od vývodové hřídele.Zkontrolovat,dolít,servis

cechacek*
hodnocení

0x

Za týden jedna kapka dle obrázku, pokud se občas podívám u supermarketů, tak podobnou malou kapavku mají daleko mladčí kočáry

nickk
hodnocení

Ta jedna kapka kapla kdyz jsem to fotil po zaparkovani. Jinak je tam louze, co tam vznikla za tyden na fotce vpravo a ta tak mala podle me neni.
Jinak diky vsem za podnetne odpovedi.

prazskejpepik*
hodnocení

0x

dohady k ničemu. stačí se pořádně podívat a pokud to nevidí laik, tak v servisu určitě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]