Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda fabia I 2din rádio

Od: liki12® odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, chtěl bych si koupit do jedničkové fabie 2din rádio ale nevím jak a podle čeho vybírat. Děkuji za rady!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Těžko radit, když nevím, co od toho rádia požaduješ, Jediné, co ti umím říct je, že se 2din rádio do středového panelu jedničkové fábie vejde.

Pokud chceš nějakou multifunkci s ovládáním na volantu a přídavnými funkcemi, je třeba zjistit, na co je připravená kabeláž. Jestli je tam jen základní, tak na připojení multifunkčního rádia je potřeba odborníka a ještě ne každý si s tím bude umět poradit.

doplněno 17.06.17 13:29:

@liki12: Všechna 2din (správně 2xDIN) rádia mají zepředu stejnou velikost a stejná by měla být i hloubka. Takže můžeš koupit jakékoli 2xDIN a bude ti pasovat. DIN je zkratka pro Deutsche Industrie Normen a jedna z těch norem určuje mj. přesně rozměr otvoru pro autorádio, takže se na to docela dá spolehnout.

doplněno 17.06.17 15:21:

@liki12: Doporučuji k přečtení tento článek, je to daleko jednodušší, než se tu sáhodlouze rozepisovat tuningcenter.cz/... především otázku Napasování autorádia do 2DIN otvorů

hodnocení

Stačí mi aby mělo android a wifi a port na usb. Mě spíše zajímá jak mám vybrat velikost toho rádia protože né každé je stejně velké? Nebo jak to je. Děkuji
doplněno 17.06.17 15:10: Mě jenom není jasné to že některé mají zepředu tvar třeba čtverce a některá mají zase tvar jiný.
doplněno 17.06.17 15:29: Aha a ještě poslední otázka 2din rádio se zapojuje do klasického konektoru na 1din rádio? Nebo se musí předělat elektrika? Jde mi oto že si ho chci koupit na aliexpressu a tudíž si ho musím namontovat sám!

Na poslední otázku ti odpovím asi tolik: Většina klasických autorádií se připojuje tzv. eurokonektory. Ale ani tyto konektory nemají úplně jednotné zapojení. Ale další spousta autorádií má konektory dle výrobce. Takže jednoznačná odpověď neexistuje. Jen ti řeknu, že na netu jsou k mání zapojení všech možných konektorů pro rádia, takže až koupíš rádio, buď zapojení těch konektorů najdeš sám, popř. se znovu ozvi, najdu ti to a dám odkaz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]