Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

klepani při zatočení a pomalé jízdě

Od: stovi odpovědí: 4 změna:

Zdravím, mám trochu těžce popsatelný problém, ale zkusím.
Při zatáčení v pomalé rychlosti (vyjíždění z parkoviště, kruháč..) slyším zvláštní zvuk, přidávám nahrávku, ale nejde to moc zaznamenat. Je to zvuk něčeho dost pomalu rotujícího co se o něco tře, na nahrávce rotuje zrovna hodně pomalu. Těžko se to lokalizuje ale je to buď někde blízko motoru, nebo u kola.
Začne to v pomalé rychlosti a většinou se to úměrně s otáčkama moc nezrychluje, začíná to docela náhodně, ale většinou to spustí právě rozjezd s natočenýma kolama, nad 50kmh většinou už nic slyšet není.
Nejde ani tak myslím o polohu kol, stačí prudčeji zatočit (kruháč) aby se to "roztočilo"a ještě to pak chvíli slyším i s kolama rovně
Nevím jestli je uplně kovový, připomíná mi to zvuk když skládáte talíře na sebe ( :X )
Nedávno mi vletělo něco velikosti zajíce přimo pod kolo v asi 120kmh, mohlo se to nějak podepsat?
Projel jsem myčku s nastartovaným motorem (ko*ot), mohlo se tohle nějak podepsat?
Mám pocit že to začalo kolem jedný týhle události, skoro bych tipl spíš tu myčku, když tak vzpomínám, jestli jsem to neslyšel hned u výjezdu..
Nahrávka instaud.io/...
dodatky co by třeba mohly pomoct
- při průjezdu hlavně levotočivou zatáčkou s menší nerovností mi přijde že auto docela nezvykle ustřeluje ze směru jízdy, zajíc mě trefil do pravýho předního
- často svítí kontrolky abs,esp., někdy zhasnou, někdy se rozsvítí při vyšší rychlosti, někdy svítí od startu
- už delší dobu mám nejspíš trochu pokroucený kotouče

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Takové mláceni spis budou dělat klouby . Ložisko hlavně huci.

albatros498022*
hodnocení

0x

Mohlo by to být ložisko podle popisu.

hodnocení

0x

Zkontrolujte stav předních pružin, může být jedna prasklá.

Před dalším řešením nechte opravit ty závady, které jste popsal, především ty zvlněné kotouče na to mohou také mít vliv.

stovi
hodnocení

Mám trochu lepší nahrávku, mohlo by to být teda ložisko podle zvuku?
instaud.io/...
instaud.io/...
Sám poznám max viditelnou mechanickou vadu, hlavně mi jde o to, jestli se s tím dá něco ujet, do servisu se dostanu nejdřív za týden, což je pro mě 1tkm..

doplněno 22.06.17 19:41:

Pružiny jsou ok

doplněno 22.06.17 19:43:

Klepe to teda nejen pri zataceni, ale to to vetsinou nastartuje, i pri jizde rovne a vyssich rychlostech, nad cca 80kmh už to asi splývá, nejde slyšet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]