Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má smysl renovovat motorku?

Od: roman94 odpovědí: 19 změna:
Ktera neni prihlasena na papirech? Jedinne co od ni mam je stitek na vidlici. Jedna se o ČZ 125 R.V. 1961, podle stitku. Rad bych do ni zainvestoval, ale ma to dva hacky. Jeden takovy ne moc slozity, nemam na motorky ridicak, ten bych si dodelal, ale moto je bez papiru. Tak ma smysl do ni investovat aby vypadala jako original? Prece do toho nebudu investovat jen proto, abych se na to pak chodil jen divat. Vyjet bych s tim nemohl, ani po dodelani ridicaku, kdyz to nema znacky. Dekuji za radu.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

2x

Tak ji prodejte tak jak je a v jakém stavu je a nějaký nadšenec si ji dá dohromady a papíry sežene nebo papíry má bez motorky.Já mám taky doklady na ČZ,ale manželka už spí tak nevím kolikátku a kterej rok a budit ji nechci (ještě by něco chtěla *smich* ).Zítra se podívám a třeba se dohodneme.

roman94
hodnocení

Kdybych mel moznost sehnat papiry, tak bych do toho hned sel to nepochybne. Na veteranske znacky je to slozite. To musi byt vse 100% origo. Ale pokud by jste mel na to papiry, rad bych se domluvil. Jinak motorku sem v garazi rozebral do sroubku, je akorat na kolech a je tam motor, jinak plechy a kasliky mam dole. Ozvu se zitra dopoledne.
mnd®

Dopoledne se podívám,ale ono ani to získání veteránských značek + TP není zas tak složité.Mrkněte třeba na 1-pkhv.cz/... - klikněte na políčko ,,TESTACE,, a budete moudřejší ( jsou i jiné stránky ) .Toto je pražský klub,ale spolupracuje i s brněnským. Vše nemusí být 100 % originál,jen to musíte doložit fotkou/prospektem apod,že se to v té dané době montovalo.

Na veteránských značkách jsem měl Škodu 100 vyrobenou dle dokladů 1970 a byla to moje chlouba než nás smetl kamion a šla do píp...Rozhodně nevěřte tomu,že nemůžete používat vozidlo na každodenní ježdění - já s ní jezdil pořád mimo zimu kdy se solilo a nějaké úpravy jsem měl také ( jiná kola,zatahovací pásy a pod.).A stejně prošla komisí.

roman94
hodnocení

Zdravim, mohu se zeptat ohledne tech papiru? Dival jste se na jakou je to Čezetu? Dekuji
mnd®

Omlouvám se.teprve nyní jsem se vrátil domů.Zítra se podívám a písnu.Jsem si neuvědomil,že je sobota a moc práce a návštěv.

roman94
hodnocení

Jo mrknete. Dekuji moc

albatros498022*
hodnocení

0x

Vyjet ano, ale jen na veteránských číslech.

mnd®
hodnocení

0x

Zdravím.Už jsem tady.Doklady mám i s malým původním,ale je to na ČZ 175,r.v.1964.Takže nepomůžu.

Má smysl renovovat motorku?
Má smysl renovovat motorku? #2
Má smysl renovovat motorku? #3
roman94
hodnocení

A kdybych sehnal motor 175? A predelal? To by neslo? Nebo kdyby se vyrazil novy stitek ze to je jakoze 175/450 + by se tam vyrazilo i to cislo karoserie rok vyroby atd, ale motor by tam byl 125? To tak nejde? dekuji
doplněno 18.06.17 18:25: A v tom technicaku neni ani spz?
mnd1*

Píšu z druhého nicku - mám vyčerpaný limit: tohle přerážení čísel a podobně bych raději moc nezkoušel.Z toho vždy kouká nějaký průser..Radě ji opravte a dal jsem Vám odkaz na veteránské stránky,tak to postavte na nich.Budete mít techničák a všechny doklady a budete v klidu.Než tu motorku postavíte zpět,tak budete mít i ten řidičák. Odkuď jste?

mnd1*

Ve velkém TP je na čtvrté straně stejné jako na malém OTP.Ale ,,ztráta,, a vydají novou.

Ale opravdu ji dejte do původního stavu a postavte na veteránské značky než ji znehodnotit úpravou. Zeptám se znovu - odkuď jste?

roman94
hodnocení

Jsem z Frydku-Mistku. Dobre, ja jen rikam ze doufam ze doho nasypu 20-30 tisic, a pak by mi bylo receno ze to nejde. Jo do te doby ridicak bude. Ja uz motorku rozebral. Mam ji rozebranou v garazi, a uz nekolik mesicu uvazuju, co s tim no
mnd1*

Zkuste kontaktovat veteranweb.cz/... Nevím jestli jsou ještě funkční,ale jistě najdete i jiné v okolí a určitě poradí.Já jsem daleko až z Brna.Ale zatím bych poradil nic nebrousit a upravovat.

roman94
hodnocení

Dekuji za odkaz, je tam i bazar, tk treba tam neco najdu. No uz sem od origo barvy obrousil levy i pravy plech co je u kasliku a predni celo (tam kde je tachometr), bylo to rezave jak liska. Zitra tu pro predstavu poslu par fotek

h0042*
hodnocení

0x

Dejte ji do originálního stavu,pak vyřiďte veteránské spz.Pokud ji chcete předělávat podle sebe,např.175kový motor atd.,tak je to stejné,jako byste ji hodil do šrotu,komplet stratí na hodnotě...

Pokud je v původním stavu,jen je potřeba opravit,tak ji nechte tak,opravte a vyřiďte veteránské spz.

Jestli je v hezkém původním stavu,má motorka větší hodnotu,než renovovaná.

Vlastní skušenost,nějaké veterány mám...

roman94
hodnocení

Motorka rozhodne renovaci potrebuje. Je po zasahu "tunerem" (zlatym sprejem jsou nastrikany kola, nadrz, jsou rezave kasliky, cela od mastnoty, jsou tam jine blatniky atd). Motorku jsem sehnal bez papiru a nema ani spz, jen na vidlici ten stitek(typ motorky, cislo motoru, rok vyroby atd). Takze po renovaci s tim zajet na atestaci jo? Jen at to nedopadne tak ze do toho vrazim 20-30 tisic, a pak by mi to nejak nepovolili.
mnd1*

Kola odstojit komplet / odmontovat ,,dráty,, / nechat opískovat a znovu nechat pochromovat.Cirka celé nově za dva tisíce i s obutím ( aspoň u nás ).

Ona renovace něco stojí a nedělá se za ,,týden,,. Někteří renovují motorky i deset let než seženou vše potřebné dle té doby.

Takže si nyní napřed rozmyslete jestli renovovat a nebo raději prodat tak jak je.

roman94
hodnocení

Tak jak je bych ji neprodal, to by nikdo nechtel, je takrka odstrojena. Zitra odpo tu hodim par fotek. Otazkou taky zustava, jestli to jsou originalni kola ze, kdyz tam neni origo blatnik. Buh vi kolik veci tam je z jinych Čezet.

roman94
hodnocení

0x

Posílám fotografii jak vypadala když jsem ji koupil, a jak vypadá teď odstrojena

Má smysl renovovat motorku? #4
Má smysl renovovat motorku? #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]