Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna svíček Renault Laguna 99

Od: mernet® odpovědí: 5 změna:

Ahoj, chci vyměnit svíčky u Renaulta Laguny 1999. Nedávno jsem ho koupil na popojíždění kolem komína a preventivně chci vyměnit i svíčky..a navíc se mi zdá, že to nestartuje uplně echt. Můj dotaz je, zdali na té fotce jsou ty svíčky jak vedou ty šipky. Chci jednu vydělat ven, zkouknout co je to za typ a podle toho je koupit a jen vyměnit. Ale oddělat ty uzávěry, kde jsou ty svíčky, asi nebude tak snadné že? A utahují se u tohohle typu svíčky momenťákem nebo normálně? Díky

Výměna svíček Renault Laguna 99

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Áno,pod tými cievkami sú sviečky.Odpojte kábel od cievky a ťahom hore to vytiahnete.Dole v hlave sa vám ukáže sviečka,ktorú vyberiete.Novú jemne dotiahnete.

kepler*
hodnocení

0x

Pravděpodobně budou mít ty svíčky kuželovou dosedací plochu, takže je nutné dotahovat momentovým klíčem na předepsaný moment. Jen zkušený automechanik to zvládne jen citem.

hodnocení

0x

Ahoj,Já už měníl na hodně aut svíčky.Používám ořech 16mm,nebo 21mm+račnu (golu)+nádstavec.Dělá se to tak,že nádstavcem a rukou dotáhneš svíčky na doraz,potom vezmeš račnu a dotáhneš na 90%.Ještě při výměne,namáž závity měděnou pastou.Když budeš příště měnít svíčky,ať je povolíš a neztrhneš závit.

U rencka jsou svíčky opravdu hluboko, potřebuješ extra klíč.A největší průšvih je když je v díře nějaký bordel. Vyfoukat ho ven aby nenapadal do válce.

hodnocení

teď jsem se k tomu konečně dostal..teda ty svíčky jsou pěkně zapadlé :) no nic, musím koupit i o něco delší klíč. Dík všem za rady. Ono vevnitř žádná nečistota moc naštěstí není, tak by to mohlo být v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]