Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pod plachtou se udelaly bile fleky na laku

Od: poloterka odpovědí: 12 změna:
Ahoj ,po sundání plachty z auta se objevily na střeše bílé fleky na laku,vypadá to jako zaschlé mléko.Poradí mi někdo ,jestli se s tím dá ještě něco udělat? Třeba zkusit rozleštit tempo pastou?
Pod plachtou se udelaly bile fleky na laku

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hnipirdo*
hodnocení

0x

Nenacákalo na plachtu vápno, nebo jiné barvy?

poloterka
hodnocení

Byla uplně nová a žádná barva ani vápno určitě na plachtu nepřišli
hnipirdo*

To mi je divné, ale zkusit to na malém místě rozleštit.

hnipirdo*

To by mohlo být zapříčeněné sluncem. Plachta něco ze sebe spustila.

poloterka
hodnocení

Hledala sem na netu a nejspíš se pod plachtou zapařilo a pak když na to svítilo slunce neměla vlhkost jak uniknout. Myslím,že se to uplně sloupne,vrchní krycí lak půjde do kelu. Acn jo,víc škody než užitku se po#### :(

kepler*
hodnocení

0x

Nevím z jakého materiálu tu plachtu máš, ale ten plast nesmí obsahovat změkčovadla. Udělal jsem jednou podobnou chybu - použil jsem jednou plachtu z měkčeného PVC - igelitu a hned se mi objevily škaredé vybledlé fleky. Změkčovadla (zpravidla ftaláty) se teplem z fólie uvolňují a nenávratně lak poškodí. Ale možná to nebude tvůj případ. Tempo je dobrá věc, zkusit to můžeš.

hahanaj*
hodnocení

0x

Nechápu proč přikrývat auto plachtou. Naše auta stojí venku celé roky a nikdy by mne nanapadlo je zakrývat-myslím, že jim to spíš uškodí -než prospěje.

Zkuste to rozleštit -pokud nebude barva vyžraná -mohlo by to jít.

hodnocení

0x

Ahoj,proč jste auto zakřívala plachtou?Ono se vám to akorát pod lachtou zapaří.Ale možná to půjde odstranít i WD-40.Potom bych to tempem vyleštíl do lesku.

tomas11*

Tak na chajdě používám běžně autoplachtu (stříbrnou ) a nikdy ani po dlouhém stání se mi nic podobného nepřihodilo .

A plachtu používám protože stojím pod dubem a vysokými smrky no prostě v lese a to bych měl auto celé od pryskyřice a pod. a to jde pak pěkně blbě dolu.

Ale sousedi stojí také na přímém slunci a nikdy si nestěžovali že by jim plachta něco podobného provedla.

hodnocení

0x

A nebyla střecha, či celé auto přestříkané?

doplněno 16.06.17 21:51:

Mně chtěl bývalý zeťák názorně předvést, jak úžasnou wapku vlastní, jak mi bleskově umyje auto. Začal střechou, umyl. I b arvu! vzpomněla jsem si, že i já jsem párkrát plachtu dala, když už jsem ji dostala. Taky mi to hlava nebrala, jak to šlo rychle dolů.

poloterka
hodnocení

Takže,auto bylo předtím umyto ph neutralnim autošamponem,navoskováno turtlewaxem,po několika hodinách jsem ho dala pod plachtu,kde bohužel zůstalo 7 dní.Byla jsem 100km daleko tak mě nekamenujte. Zkusila jsem vše dostupné,tempo pasta-nic,wd-40 -vubec nic,turtlewax v odstínu laku-nic. Asi už nikdy nepřestanu plakat.

hodnocení

0x

Dopadl jsem před několika lety úplně stejně. Slezl mi vrchní krycí lak z metalízy. Postupně se to loupe dál a dál. Mám to na celé střeše a vprostřed kapoty. Teprve teď jsem se dozvěděl souvislost s materiálem plachty. Doteď to pro mne bylo záhadou a domníval jsem se, že lak popraskal teplotním šokem při mytí (sundal jsem plachtu a horké auto vzal hadicí). Bez přestříkání neřešitelné.

Pro ty, kdo se diví, proč auto dávat pod plachtu: Co třeba proto, aby do něj neteklo? Ne každý může rozebírat auto v garáži.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]