Nejste přihlášen/a.
Nevím z jakého materiálu tu plachtu máš, ale ten plast nesmí obsahovat změkčovadla. Udělal jsem jednou podobnou chybu - použil jsem jednou plachtu z měkčeného PVC - igelitu a hned se mi objevily škaredé vybledlé fleky. Změkčovadla (zpravidla ftaláty) se teplem z fólie uvolňují a nenávratně lak poškodí. Ale možná to nebude tvůj případ. Tempo je dobrá věc, zkusit to můžeš.
Ahoj,proč jste auto zakřívala plachtou?Ono se vám to akorát pod lachtou zapaří.Ale možná to půjde odstranít i WD-40.Potom bych to tempem vyleštíl do lesku.
Tak na chajdě používám běžně autoplachtu (stříbrnou ) a nikdy ani po dlouhém stání se mi nic podobného nepřihodilo .
A plachtu používám protože stojím pod dubem a vysokými smrky no prostě v lese a to bych měl auto celé od pryskyřice a pod. a to jde pak pěkně blbě dolu.
Ale sousedi stojí také na přímém slunci a nikdy si nestěžovali že by jim plachta něco podobného provedla.
A nebyla střecha, či celé auto přestříkané?
Mně chtěl bývalý zeťák názorně předvést, jak úžasnou wapku vlastní, jak mi bleskově umyje auto. Začal střechou, umyl. I b arvu! vzpomněla jsem si, že i já jsem párkrát plachtu dala, když už jsem ji dostala. Taky mi to hlava nebrala, jak to šlo rychle dolů.
Dopadl jsem před několika lety úplně stejně. Slezl mi vrchní krycí lak z metalízy. Postupně se to loupe dál a dál. Mám to na celé střeše a vprostřed kapoty. Teprve teď jsem se dozvěděl souvislost s materiálem plachty. Doteď to pro mne bylo záhadou a domníval jsem se, že lak popraskal teplotním šokem při mytí (sundal jsem plachtu a horké auto vzal hadicí). Bez přestříkání neřešitelné.
Pro ty, kdo se diví, proč auto dávat pod plachtu: Co třeba proto, aby do něj neteklo? Ne každý může rozebírat auto v garáži.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.