Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
byl jsem na technické kontrole s autem a po 2 měsících jsem náhodou na stránkách kontrolatachometru.cz/... zjistil, že mi zapsali špatný počet stavu ujetých Km. Ze 188.000 Km udělali 1.880.000 Km. Je to evidentní překlep o jedno poslední číslo. Dá se s tím něco dělat, může hrozit něco při prodeji, přepisu apod.?
Díky za rady.
Podstatné je, jaký stav máte v protokolu z té TK. Že to potom někdo někam špatně přenesl, je snadno vysvětlitelné a nebude mít žádný vliv při prodeji, přepisu apod.
@xart: V tom případě bych zajel zpět na tu STK a nechal si od nich opravit protokol o TK a ať se laskavě postarají i o další záznamy, protože to je jejich chyba. A pozor! Nedal bych jim ani korunu, oni jsou schopni to chtít zaplatit.
V protokolu je ten překlep také a z toho to bylo pravděpodobně opsáno do té databáze kontrolatachometru.cz. On ten překlep je tak evidentní, že to ani nejde v reálu najezdit, to bych musel každý den najet kolem 2,5 tis Km po dobu dvou let, jede mi teď o to, jak to formálně napravit.
Nevíte jestli se na TK dělá i fotografie tachometru?
Hrozí, při další technické obvinění ze stočení o jeden a půl milionu km, to samé obvinění hrozí při prodeji.
Tachometr by při TK fotit měli.
Určitě reklamovat a nechat opravit protokol i údaje v registru.
Kvůli podobným překlepům je spousta problémů - špatně zapsané VIN, alternativní kola, ABS je/ není, počet bagů atd. Další úředník zjistí že doklady nesedí s vozem a auto nesmí na silnici.
Satam: poplatek za opravení chyby? To spíš náhrada škody - nutné výdaje spojené s opravou chyby...
při příští TP budete mít např. 211 tis, km a podle zákona účiného od 1.6.2017 se auto tímto zjištěním stane technicky nezpůsobilé
Výsledkem bude odloupnutá kontrolná známky a vylepeí nové s platností na 30 dnů, co bude dál zákon nepopisuje, zřejmě budete musel auto sešrotovat...
Na Vašem místě bych podal podnět Ministerstvu dopravy, odboru dozoru a kontroly a požadoval bych nápravu, tento systém zavedlo právě MDCR
Ten zákon od 1.7.2017 také prohlašuje evidenční kontrolu, která by byla použita po 1.7.2017 k registraci nového majitele za neplatnou , pokud se při další kontrole zjistí nižší počet km, tím je neplatný celý evidenční úkon a teoreticky by musel být podel zákona usnesením registračního místa ZRUŠEN, a v registru by tak zůstal zapsán původní vlastník...
Nikde se dál neřeší co s tím a co má občan udělat, aby STK nakonec prošel...
Toto je prosím zákon pro lidi z dílny našich úředníků MDCR které vede pan Ťoka který je schválen poslanci našeho parlamentu
Pouze pro informaci, kdyby někoho zajímalo jak to dopadlo.
Zavolal jsem na STK, nahlásil SPZ a chybu, kterou jsem zjistil a email. Řekli, že to prověří. Během dne mi přišel na email opravený naskenovaný protokol, kde je v poznámce uvedena administrativní změna protokolu. Během pár dní se to projevilo i na www.kontrolatachomeru.cz, původní špatně uvedený údaj byl přeškrtnutý a řádek na tím byl uvedený nový datum-Pravidelná - Administrativní oprava a Administrativní oprava prohlídky ze dne ...
Jak vidím, není od věci tyhle věci prověřovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.