Nejste přihlášen/a.
Omylem jsem natankoval do prakticky prázdné nádrže (Fabie I) 13 litrů naturalu 95. Zjistil jsem to, až se mi motor zastavil cca po 200 metrech. V tu chvíli mi to blesklo hlavou a pohled na účtenku to potvrdil. Ihned jsem vozidlo odstavil a volal zkušeného kolegu, který mi poradil obsah nádrže co nejvíce naředit, neb vypustit či odsát se nedá a pak se teprve pokusit nastartovat. Takže jsem pomocí kanystru dolil plnou nádrž naftou, vešlo se tam ještě 30 litrů. Asi na čtvrtý pokus se start podařil a opatrně jsem dojel domů (asi 1 km). Jak postupovat dál, abych předešel případnému poškození motoru nebo katalyzátoru?
Ekonomicky nejjistější by bylo auto neprovozovat a urychleně ho prodat. Benzin nemaže, ba naopak a značně opotřebí, nebo dokonce zničí vše mechanické co je mu v cestě. Oprava býva, u takto starého auta, nerentabilní.
Jistě. Benzín nemaže, proto se kupodivu do motorů, i naftových, přidává olej. To je, co?
S autem se stane prdlajs, pro autora dotazu: Lijte tam normálně dál naftu a jezděte.
Jestli to auto už dojelo 1 kilometr domů, použil bych radu kolegy @kepler, prvních 10 km bych projel opatrně "kolem baráku", pak už by se nic stát nemělo, protože obsah benzínu bude tak nepatrný, že to motor ani nepozná.
Cca před 150 000 km se mi to totéž (17 litrů) stalo na TDI O1. (V Brně u Carefouru měnili druhy plaliv a benzínu dali černou pistoli ). Volal jsem svému mechanikovi a na jeho radu jsem nádrž doplnil naftou a opatrně vyjezdil. Na motoru to následky nezanechalo, ale pokud by byla nějaké snadná možnost, jak co nejvíc toho benzínu z nádrže dostat, udělal bych to tehdy i dnes. Otázka je, co pak s tou směskou.
Zdravím,známímu se stalo,taky že místo nafty natankoval benzím.Jako první jsem odklopil,zadní sedačku na pravé straně.Vyndál jsem čerpadlo a vypustíl jsem všechen benzín.Potom jsem nalíl naftu vratíl jsem čerpadlo a ještě jsem pro jistotu vyměníl palivový filtr.Nastartovál jsem auto,naštěstí chytlo na 3 pokus,nechál jsem je na půl hodiny běžet na volnoběch,aby se zpálil zbytek benzínu.Asi 3km auto trošku cukalo a moc nešlo za plynem.Po ujetí 5 km,už auto jelo normálně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.