Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontakt s druhým stojícím autem

Od: tomaskk* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

dnes ráno jsem u obchodní centra nastupoval do auta a při otevírání auta jsem se dveřmi dotkl dveří vedle stojícího auta. Ke kontaktu došlo, čehož si všiml řidič sedící v tom autě. Okamžitě vyskočil, začal mluvit o poškozování cizího majektu a že zavolá policii. Odpověděl jsem mu, že pokud došlo dotykem dveří k poškození jeho auta, tak škodu uhradím. Bohužel na jeho autě ten dotyk nezanechal žádnou stopu, na mém také ne. Načež řidič začal mluvit, že to je na ránu. Policii nevolal, žádný kontakt si na mě nechtěl vzít. Raději jsem sedl do auta, přece jenom, když o hlavu vyšší a 20 kg těžší chlap začne mluvit, že by vám dal nejradši ránu, tak mi nepřišlo bezpečné dál se bavit. Řidič si jen nakonec vyfotil moji SPZ a to bylo vše. Svědci nebyli žádní.

Chtěl jsem se zeptat, jestli by to opravdu nahlásil na policii, jak to řešit dál? Hlavně, jak zpětně prokázat, jestli kontaktem došlo k poškození jeho auta. Jaké důkazy by musely být předloženy policii. Nechci platit za nějaké škrábance, které už na tom svém starém autě měl, jen opravdu za to, co bych způsobil, což jsem nezpůsobil.

Možná ještě obecná otázka, když obě auta stála a neúčastnila se silničního provozu, jak to klasifikovat?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pusťe to z hlavy. Vy jste se za nehodu omluvil a nabídl nápravu, víc po vás nikdo chtít nemuže. Tohle je ale bohužel taková emotivní věc. (Viz příspěvek Honzas1 výše, pro kterého je to udajně taky "na ránu") , takže někteří lidé se neudrží a reagují zcela nepřiměřeně, jako byste do jejich auta praštil schválně. Já to dělám tak, že když je kolem auta málo místa, děckám držím dveře a i svoje dveře vždy otevírám tak, že prsty svírám hranu dveří, aby v případě kontaktu byly mezi plechy moje prsty. Věřím, že ve vašem případě by ale ani toto nebylo nic platné a tajtrlík by vyskočil, protože by slyšel klepnutí mého prstu o kapotu.

Já zažil takové věci, že třeba řidič vezoucí starší silnější paní zaparkoval moc blízko u mého auta. Dotyčná měla málo místa a opakovaně silou dveřmi bouchala do mého auta, jako by doufala, že se jí je podaří jimi něco odstrčit a otevřít je víc. To jsem jí taky měl dát ránu? *bzum*

hodnocení

0x

Pokud vozidla stojí ,p nejde o dopravní nehodu. Zde by šlo o poškození cizí věci. Důkazy by byly na něm.

tomaskk*
hodnocení

Díky za odpověď.

Ano, důkazy mohou být celkem problém. Asi nezbývá nic jiného než čekat.

mira3*

Vůbec to nemusíš řešit, fotit může kde kdo kde co. Nejsou svědci není nic. Pokud někoho přivede, tak se dotazuj svědka co tam dělal, hodně detailně, bez majitele. Například co kupovali, položku po položce, od kud jsi přijel, jestli to bylo při příjezdu, zda jsi parkoval po čumáku jaké tam bylo počasí, zda viděl že tam náhodou nejel například kropicí vůz a pod. u které pokladny platil. Připrav si ty otázky, at jich máš aspon 15 nebo 20. Potom ty samé otázky tomu fotografovi. Ty výpovědi se neshodnou, žádný policista mu neuvěří.

pecenkav*
hodnocení

0x

Teď už je pozdě, ale měl sis to jeho auto vyfotit taky a celý kolem dokola, mohl by se na tobě hojit

hodnocení

0x
Neznám okolnosti, ale už jsem zažil na parkovišti, kdy cypisek otevřel dveře a jeb do mých. Jako neřeknu když někomu se ty dveře nechtene pootevřou, ale pokud někdo ty dveře otevre jak male dite , tak souhlasím ze je to na ránu. A navic pokud je to beze svedku, bez kamer, tak to muze byt problem resit pokud se škůdce k ničemu nema.

dusger*
hodnocení

0x

Já myslím, že se nemusíš zbytečně bát. Policie s tím nic neudělá, přece, jak píšou rádci výše, nešlo o nehodu. A sepisovat žalobu a platit si kvůli neexistující škodě právníka je pracné a drahé. Zbít tě taky nepříjde, k tomu může posloužit další nešika, který ho jistě zase vytočí. Takže můžeš s klidem zapomenout a historku povídat jen jako vtípek u piva.

Vždyky je vhodné pořídit si vlastní fotodokumentaci. Co když jeho paní neuměla vjet do garáže - viděl jste i druhou stranu vozu?

hodnocení

0x

Panáček ponechal svou věc na veřejném prostranství. Vy jste na ní neúmyslně možná způsobil nepatrnou škodu a nabídl její kompenzaci. Co by na tom mohla řešit policie?

prazskejpepik*
hodnocení

0x

teď si tu fotku s RZ může akorát tak.., víte co myslím. je to k naštvání, když někdo otevře dveře a udělá na autě vedle šlic na karoserii. pak ale řešit na místě a hned. nakonec to nikdo neviděl, jen vy dva a měl jste zavolat policii s tím, že Vám vyhrožoval. tvrzení proti tvrzení ve všech směrech.

ovczaak*
hodnocení

0x

asi bych také řval,kdyby jste to udělal mému autu. důvod - mám dva pickupy,vyloženě pracovní auta,orezlé,špinavé,těžce ojeté. za ty roky se jich nikdo nedotkl... přítelkyni jsme před pár měsíci koupili mazdu. malé,červené,naleštěné autíčko. za tu dobu je bilance utržená levá lišta nárazníku,utržené zrcátko,poškrábaný nárazník,promáčklá přední rz od koule,podřené dveře. na jednoho pilota jsem se díval z okna,pokoušel se zaparkovat. ten urval tu lištu. když to zjistil,honem odjel...mám jeho rz,ale s tím si tak mohu malovat obrázky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]