Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
narazil jsem na tento článek a dost mne to odradilo od koupě auta od soukromé osoby, jaké máte zkušenosti?
Pokud tě D-FENSův článek odradil od koupě auta od soukromé osoby, pak jsi ten článek buď nepřečetl, ale přelétl nebo jsi jeho znění totálně nepochopil. Ten článek "Nekupuj auto na ulici", který D-FENS ve svém článku rozebírá, je PR jakési pofiderní Asociace prodejců použitých automibilů a klade si za cíl odradit lidi od koupě auta od soukromé osoby a natáhnout je do autobazarů, kde jim pak prodají své "ověřené šroty".
Takže si D-FENSův článek dobře přečti ještě jednou, zamysli se a kup ojeté auto s jasnou minulostí raději od soukromé osoby, než od autobazaru.
@urban: A příslušná ustanovení OZ jste si přečetl? Možná (ale opravdu jen možná) byste zjistil, že ten prodejce za tu vadu použité věci vůbec neodpovídá a že jde o běžné opotřebení, se kterým naopak musíte počítat vy.
Jasně že jsem to četl, je mi jedno kdo co kde píše, rizumnej člověj si udělá názor po analýze argumentů a když je tam i zkušenost s internetovýho bazaru se zamaskovanýma závadama tak je asi i lepší se spolehnout na borce co tomu u výkupu rozumí, páč vykupuje auta každej den pod rizikem že špatný auto už dál neprodá.
Rozhodně bych si tímto způsobem vůz nepořizoval ,koupě přes inzeráty je ta největší zlodějna. Jistější máte zajít do autobazaru kde si auto vyzkoušíte, skontrolujite a můžete reklamovat. Jistota je jistota.
Pokud je autobazar pouze zprostředkovatelem a ne vlastníkem vozidla, jste na tom úplně stejně, jako přes ten inzerát, jen navíc zaplatíte provizi autobazaru
Mimochodem, reklamovat můžete v obou případech a výsledek je v obou případech skoro stejný.
Jistotu nemáte nikdy v ničem. A u autobazarů dvojnásob. Defens je dost velkej odborník na auta a hlavně má výtečné všeobecné postřehy. Jestli znáte jeho leštěný prd, polévku ze šutrů, palebnou přípravu , vohnouty a zmrdy, tak víte o co jde. Jsou to trochu ostřejší hoši, ale obyčejně dost inteligentní a vědí o co jde. Takže tím chci říct, že mu věřím. Co se týče oblasti automobilů, jde stejně jen o boj různých loby, a konečný zákazník je jim jen dobrý, aby u nich nechal penize. Kdo má rozum, tak si poradí. Kdo nemá takový přehled, tak doporučuji nákup pouze nového vozu, dle jeho finančních možností. Já to tak dělám celý život (alespoň mám pocit jakés, takés záruky, při nákupu ojetého vozu to nemáte nikdy nikde, tím neříkám, že nemůžete v mnoha případech udělat skvělou koupi - třeba při prodeji mých ojetých vozů jejich další majitelé udělali zcela dobrý kauf - dostali auto přesně podle pravdy (pokud si to teda Áčka neupravila) a za dobrou cenu, protože jsem je prodal pod cenou, ale rychle).
Nekupuj nic od soukromníku, znám dva případy, kde jeden koupil kradený, takže 300 tis. ve větráku a druhý případ, že známá koupila auto a byla na něj exekuce.. v obou případech nemají auto, ani prachy. Pokud ojetinu, tak jedině autobazar!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.