Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bzdy a kotouče

Od: opel* odpovědí: 16 změna:

Ahoj, dobrý večer. Prosím Vás. Mám krátce na sebe přepsaný první vůz a ještě nemám vše načtené a vyzkoušené. Je to mé první ojeté auto a rád bych info. V posledních dnech mám pocit, že když jedu pomalu, tak slyším jako by hučela brzda. Jako by kotouče dřel o nečistotu a ta vydává zvuky. Ještě před týdnem to nedělalo, ale teď je to více slyšet. Nevíte co by to mohlo být? Je to takové hučení až spíše šustení či tření. Auto ale jinak normálně brzdí. Díky za info všem.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestli si dobře vykládám tvůj dotaz, tak to nedělá jen při brždění, ale stále. Pak bych to tipoval na odcházející ložisko kola. Kterého kola je pak nutné zjistit, protože tyhle zvuky se po karoserii přenáší takovým způsobem, že uvnitř auta prakticky nemáš šanci zdroj toho zvuku lokalizovat.

Ovšem určitě nebude od věci zkontrolovat i ty brzdy.

doplněno 09.06.17 23:06:

@opel: To dost dobře koresponduje s mou teorií vadného ložiska. Pokud se týká TK, netroufnu si na dálku toto odhadnout. Hučení ložiska na TK slyšet nebude, brzdy zkouší na zkušebně a ta odhalí i věci, které nelze subjektivně zjistit.

opel*
hodnocení

Děkuji za info. Při brzdění to neslyším...jen když dám nohu z brzdy, tak při volné jízdě je to slyšet...

opel*
hodnocení

Ještě poradíte mi? Když nesvítím, tak mi svítí displej např. hodiny teplota atd...svítí i budíky spotřeba atd. Když ale rozsvítím světla, tak to všechno ztmavne...je to normální? Nebo mám něco špatně u Opel Astra 2000 nastaveno?

Mnohá starší auta to takhle měla. Svítilo se jen v noci a tak se tlumila světélka v zorném poli řidiče, aby ho neoslňovala nerušila.

mytrix*
hodnocení

0x

Hučení většinou způsobují ložiska.

Opotřebování brdových destiček se projevuje vrzáním/pískáním při brždění.

doplněno 09.06.17 23:05:

Brzdy jenom pískají. Cokoliv jiného jsou spíše ložiska.

Jinak o STK mít starosti nemusíte. Takové věci se tam nekontrolují.

opel*
hodnocení

Děkuji za info. Takové slabší vrzdání až jako by chrčení tam začíná. Pískání zatím ne. Myslíš/te, že toto projede technickou, kterou mám za cca 14 dní?

kepler*
hodnocení

0x

Zatím zůstaň v klidu, jestli auto bylo déle odstaveno, může jít jen o zareznutí kotoučů, které se časem ohladí. Nicméně brzdové destičky bych také zkontroval.

opel*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Je pravda, že auto stálo cca 10 dní. A to v posledních cca 5 dnech byla ta strašná smršť na Pardubicku.

kepler*

No, je docela možné, že se nějaký bordel dostal mezi destičky a kotouče. 10 dní stání na suchu není důvod a za tu chvilku nic tak rychle nezrezaví.

jabraka*
hodnocení

0x

Už z principu fungování kotoučových brzd je příznačné,že po přimáčknutí destiček na kotouč se destičky vrací jen mírným kmitáním brzdového kotouče.Pak se při těsnějším pístu může stát,že se destička úplně neoddělí a nepatrně tře o kotouč,

JB

bbbb

Podivejte se na video je tam krasne videt ze pistek se po uvolneni pedalu vraci sam kotouc je do puvodni polohy neodtlacuje. Kdyby hazel tak by to delalo problemy pri brzdeni.

Tomu nerozumím. Jaká síla vrací pístek, popř. odkud se bere síla, která ten pístek vrací zpět*sok*

doplněno 10.06.17 13:47:

@honzas1: Dík za odpověď, ale to není to pravé ořechové. Gumička (ať už prachovka nebo kroužek na pístku) nemají prakticky šanci s pístkem hnout - ověřeno prakticky - a podtlak se tam nemá kde vzít, naopak by byl škodlivý.

Udajne by to mela vracet gumka a řekl bych ze něco malo udela i podtlak. Každopádně takové opravy jsou totálně nahouby. Sice super ze to rozhýbou násilím ale muze se pri tom podelat gumka. V jednom pripade to za chvíli zatuhne zas a nebo to pri poskozeni gumky začne chcát. Zatuhnuti dost casto zpusobi to, ze se udela oxidový bordel pod gumkou.
cicky

Ona realita nemusí být vždy tím "pravým ořechovým"!

mjauto.cz/...
doplněno 10.06.17 17:43: Tady to mas. Nevím presne jak funguje hvb jestli se tam nejakyma ventilama ten podtlak po vraceni pistu zpět eliminuje nebo ne.
bbbb
Chtel jsem jen ve videu ukazat ze desticky nevraci do puvodni polohy brzdovy kotouc.a misto toho se to tu pekne zvrhlo.zvlneny kotouc by zpusoboval vibrace bri brzdeni.A ten tesnici krouzek jen tesni pistek aby tudy neprosakovala kapalina.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]