Nejste přihlášen/a.
Já tedy na silnici nemám pocit, že by si vlastníci těchto "motorů" neuvědomovali co mají pod kapotou. Vytahovat se na tyhle řidiče je jako dokazovat si sílu mlácením malých dětí.
To si někdo něco takového myslí jo? Jsem přesvědčen, že majitel HTP si rve vlasy co je to za zmetek.
Tak to si nekupuji nai TDi ani JTD ani HDi ale kup si třeba nějakou V6 nebo V8 s alespoň 3 a více litrů a hlavně sděl kudy jezdíš ,abyh se těm trasám vyhýbal!
A přeplňovaný diesel ti nevadí, že po něm tak toužíš? Co se přeplňování týká, v principu není mezi benzínem a dieselem žádný rozdíl
Zase myslím rychleji, než čtu
Rozdíly nemusí být jen v motoru, ale především v převodech.
Jinak JTD je common rail a TDI 96 kw je PD v systému vstřikování což je naprostý rozdíl.
Common rail bude mít plynulejší zátach v delším spektru otáček, takže bude chtít spíše výš vytáčet oproti PD, které má kroutící moment položený nízko a tím má i kradší spektrum otáček využití.Někdy se u PD používá řečení jako - nic-všechno-nic, zkrátka to jede jen v určitém úzkém spektru otáček oproti common railu, který má výkon v monohém delším spektru.
Mě osobně PD nevadí, jen je třeba vhodně s ním jezdít...(včas ředit a zbytečně netočit za hranicí krouťáku), každopádně JTD nikdy nedosáhne spotřeby PD
S JTD jsem najel mraky km ještě s první generací(čerpadlo CP1)
Jinak ani JTD a ani s TDI PD jsem neměl žádný problém, který bývá někdy dieselům přisuzován (Vstřiky, turbo)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.