Zdravim, koupil jsem ojete mondeo z roku 09 a motorem 2,0 tdci 103kw. Az dosud jsem mel jen benzin a tak trosku tapu, jak s naftou jezdit. V jakych mam drzet auto otackach? Napriklad ve meste to pri cca 55km za hodinu toci na trojku nejakych 2200 a na ctyrku jen 1500 tak nevim co je lepsi. Ideal je nekde kolem 1800 az 2000? Prilis nizke otacky pry skodi dvouhmote cemuz bych se rad vyhl. Ale co se u tohoto auta povazuje za prilis nizke otacky? Dekuji zkusenejsim majitelum mondei
Obecně by se měl motor točit v oblastii okolo maximálního točivého momentu, také s ohledem na spotřebu. U každého motoru to je trochu jiné, musíš si najít charakteristiku (graf) krouťáku v závislosti na otáčkách. Nebo i stačí textový popis: nejvyšší točivý moment při těch a těch otáčkách, nebo v rozmezí od do.
Mám asi stejný motor na FORDu S - Max a otáčky držím při ustálené jízdě stále těsně pod 2000 ot/min. Spotřeba je 5,2 litru na 100 km. Přes 3000 ot/min nikdy při přeřazování nebo při brždění motorem s kopce nejdu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.