Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl brzd favorit

Od: jakl odpovědí: 6 změna:
Zdravím, chtěl bych vedět jaky je rozdíl u předních brzd na favoritu. Prodává se víc druhů kotoučů. Zajímá mě včem je tam rozdíl.Kotouče :od roku výroby 01/1993 do 03/1994 výška [mm]48,6od roku výroby 04/1994 výška [mm]45,6Co mě tak napadá je že bude jiný buď držák třmenu, ale zas sem nenašel víc druhů na prodej. Nebo těhlice to se mi nezdá :D? Jednou jsem si koupil kotouče od roku výroby 04/1994 a to sem tam pak nedostal držák třmenu musel by se vypodložit což sem si netroufnul nebo myslíte že by to šlo? Ještě mi ležej doma :D Tak přemýšlím že bych je tam nějak dal, ale nejlíp tak aby to bylo origo. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Rozdíl bude nejspíš v těhlici, je jiná vzdálenost roviny brzdné plochy od roviny dosedací plochy disku kola. A jelikož se jedná o brzdy, doporučuji neexperimentovat s jakýmkoli "vypodkládáním" a použít jen takové díly, které tam patří.

S roztečí šroubů problém vůbec nesouvisí, ta se měnila 1/93

jakel
hodnocení

Tak těhlici kvůli kotouči měnit nebudu. Koupím zas jiné kotouče a tam ty prodám :D

opravdu to tak je. Děkuji

vernon
hodnocení

2x
U Fáček je od 1/1993 větší rozchod náprav, proto se liší vzdálenost roviny kotoučů od roviny náboje. A rozteč šroubů. Zavádělo se to postupně, takže jsou tři provedení kotoučů.

ovczaak*
hodnocení

0x

nejsem si úplně jistý,ale není tam rozdíl v rozteči šroubů kol? starší 98mm,novější 100mm

jakel
hodnocení

Tento rozdíl tam je. Já mám 100. Mě zájímá včem se brzdy líší že jsou kotouče jinak vysoké ( hluboké) .

fik
hodnocení

0x

Mám dojem že je tam jiná těhlice. Jakékoliv bastlení brzd zavání regulérním naplněním hned několika trestných činů. Těmi nejhlavnějšími jsou asi obecné ohrožení a hromadná vražda ve stádiu pokusu nebo klidně i hromadná vražda dokonaná. Tyhle kotouče prodej a kup co tam patří.

Jestli ti můžu poradit,favorit je starý auto,spojil bych to s celkovou generální kontrolou a opravou brzd. Na předku kromě kotoučů a desek který teď řešíš zkontrolovat stav pístků.jestli špatně chodí vyměnit. Zkontrolovat stav a vůle vodících čepů,v případě že je vůle velká vyměnit,pokud je to OK tak namazat a zkontrolovat prachovku. Omrknout hadici jestli není zduřelá nebo popraskaná,to samé trubky jestli už nezavání proreznutím a protržením-v případě zjištění problémů měnit,tam není co řešit. Na zadku rozebrat buben,zkontrolovat obložení a tloušťku bubnu,namazat samostavy a čep páky ruční brzdy,mrknout pod prachovky prasátek-při jakémkoliv náznaku že to tam prolíná,prasátko okamžitě vyměnit,zkontrolovat lanka ruční brzdy.

Nakonec novou kapalinu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]