Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jiný datum koupě auta a jeho pojištění

Od: mernet® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně jiného datumu koupě auta a pojištění.

Koupil jsem v autobazaru auto a pak následně sjednal i pojištění (povinné ručení). Jenže až doma jsem si všiml, že datum pojištění je jakože sjednané o 2 dny dříve než prodej samotného auta. Ted si lámu hlavu, jestli ty 2 dny nazpět se s autem něco nestalo..tzn že někdo s ním způsobil nehodu, aniž by poškodil tohle svoje auto..nebo jel na červenou apod a já pak mohl mít nějaké oplétačky.

Nebo myslíte že pojištění s tímhle případně nemá co dělat? Že tam je hlavní spíš, kdo byl majitel auta? Nebo co dalšího "nemilého" by mě mohlo potkat? To že zaplatím o dva dny navíc pojištění, mě vůbec nevadí.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Počkej, až ti přijde poštou potvrzení povinného ručení a jaké tam bude datum. Pojišťovna zpětně pojistku nikdy nepotvrdí.

Jinak myslím, že se nemáš čeho bát a na "nepravosti", které se případně staly před účinností kupní smlouvy, nemusíš vůbec brát zřetel. Nehledě na to, že v TP budeš jako majitel zapsán nejdříve v den koupě auta, možná ještě déle.

hodnocení

Dík, no snad to bude vpohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]