Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně jiného datumu koupě auta a pojištění.
Koupil jsem v autobazaru auto a pak následně sjednal i pojištění (povinné ručení). Jenže až doma jsem si všiml, že datum pojištění je jakože sjednané o 2 dny dříve než prodej samotného auta. Ted si lámu hlavu, jestli ty 2 dny nazpět se s autem něco nestalo..tzn že někdo s ním způsobil nehodu, aniž by poškodil tohle svoje auto..nebo jel na červenou apod a já pak mohl mít nějaké oplétačky.
Nebo myslíte že pojištění s tímhle případně nemá co dělat? Že tam je hlavní spíš, kdo byl majitel auta? Nebo co dalšího "nemilého" by mě mohlo potkat? To že zaplatím o dva dny navíc pojištění, mě vůbec nevadí.
Počkej, až ti přijde poštou potvrzení povinného ručení a jaké tam bude datum. Pojišťovna zpětně pojistku nikdy nepotvrdí.
Jinak myslím, že se nemáš čeho bát a na "nepravosti", které se případně staly před účinností kupní smlouvy, nemusíš vůbec brát zřetel. Nehledě na to, že v TP budeš jako majitel zapsán nejdříve v den koupě auta, možná ještě déle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.