Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám vůz, se kterým mě čeká v červenci absolvovat TK. Co se stane, pokud vůz nestihnu přistavit v daném termínu? Pochopitelně pojištění budu platit dále, jen mi jde o to, že možná vůz nestihnu úplně připravit. Co se stane, budu-li mít třeba dvouměsíční zpoždění? S vozem samozřejmě jezdit bez platné STK nebudu.
Díky a zdravím
nestane se nic...největší sranda je však v tom, že musíte potom auto na prohlídku přistavit na podvalníku (podle zákona).. Mě se to tak stalo kdysi, že jsem prošvihl STK o 1 den..vůbec jsem to nevěděl a přijel jsem tam s prošlou technickou...borec se jen zeptal jak jsem to auto dovezl když nemám technickou...jsem jen suše odpověděl, že jsem přijel tím autem...naštěstí mě nikdo po cestě tam nechytl..dostal jsem novou samolepku a jel
Pánové, probuďte se, pravidla nedodržujeme pro radost policie. To můžete klidně radit, že zabít souseda je OK, když vás u toho nikdo neuvidí... Nebo snad chcete, aby mezi nami jezdila potenciálně nebezpečná vozidla, která oficiálně na veřejnou silnici nesmí? Nebo se chcete chlubit jací jste "borci", že porušujete zákony?
čtu si tu zprávu asi po 10. a nějak nechápu její smysl..kdo tu co komu radí za nesmysly? Rady dostal a všechny správné..
Nikdo snad nikomu nic neradil, jen napsal svoji zkušenost. Samozřejmě je zákon, který je třeba dodržovat, ale pokud měl onen "pachatel" třeba 4 roky starý vůz a tedy první technickou, fakt s myslíte, že vyjetím na vozovku den po platnosti STK ohrožoval všechny okolo? To snad ne. Bylo to o pokutu a za blbost se platí, ale veřejné ohrožení vozem, který má najeto třeba 70.000km a ještě je v záruce? To snad ne!
Takže to krtkovo auto bylo kvůli propadlé nálepce nebezpečné a když se nalepila nová nálepka, tak se stalo bezpečným, protože nálepka na dva roky zase zpevnila karoserii?
Ani tazatel nepíše, že by s tím chtěl jezdit. Je na jeho uvážení, zda bude shánět za 2tis odtah na stk nebo dojede těch pár km po svých a riskne případnou 2tis pokutu.
jednou jsem autem jezdil půl roku bez technické, prostě jsem na to zapomněl a nevšimnul jsem si. Zjistil jsem to až po pokutě a světe div se, nechali mě s tím odjet domů. Na druhou stranu mě zastavili na motorce a následně se mi omlouvali, že jim systém ukázal, že nemám platnou STK. Měl jsem jí hotovou 2 dny a jim se systém prostě ještě neaktualizoval. Takže to jsou moje zkušenosti s ne/platnou STK.
Toyoto, nic se nestane, pokud Vás zrovna náhodně nečapnou policisté při kontrole.
Co Vám brání jít na technickou třeba zítra?
Ok, je jen na Vás zdali risknete a pojedete po vlastni ose.
Tak osobně jsem zažil nespočet technických kontrol a pokud není auto úplný šrot tak projdete. Co je to za výmluvu, že to nestihnete? Kravina. Člověk se musí starat o svoje věci, jinak není člověk. V roce 2004 jsem blbě viděl a měl jsem před operací šedého zákalu (vyřešeno v.r. 2005). Na svoje auto jsem si teknkrát nalepil na přední levé okno u řidiče nahoře asi 10 cm pásku, abych nebyl oslňován. To se technikovi na technické nelíbilo, tak jsem to sundal - byrokrat. Sám bych teda nechtěl jezdit autem, které nesplňuje podmínky provozu.
Pokud auto je jen trochu pojízdné,tak s ním ihned zajeď na prohlídku.Technici na autě zjistí několik vad a dají pokyn na jejich odstranění do určitého termínu-asi na měsíc.Do té doby ,pokud nebudou závady těžké,s ním můžeš jezdit.Tedy závady odstraňovat.Ale aspoň víš,co odstranit a nezabývat se drobnostmi.Dělám to tak už se čtyřmi minulými auty.
JABRAKA
nestane se nic, ale EU legislativa nám už brzy nařídí auto bez platné techniocké prohlídky vyřadit z provozu / dříve depozit/
Na Slovensku už na ro zareagovali a upravili vlastní zákon č. 735 s předstihem, majitelé aut bez platné TP, kteří nedají značky do depozitu tam dostávají od SK policie obsílky s výzvou k zapalcení pokuty v řádech desítek eur
Máme se na co těšit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.