Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vzhledem k dlouhotrvající nemoci nohou jsem si nemohl vyměnit řidčský průkaz v termínu výměny. Nyní se mně ale zdravotní stav již natolik zlepšil, že již auto mohu znovu řídit S autem potřebuji jezdit, Je to moje zaměstnání.Řidičský průkaz mám 2 roky propadlý.
Je mně 65 let a mám i potvrzení od lékařže, že mohu znovu auto řídit.
Co mám prosím dělat?
Moc děkuji za radu jak na to.
Štulík
Dojít nebo alespoň zavolat na váš Registr řidičů, popsat jim váš problém a oni vám přesně řeknou jak na to, co jde a co nejde.
@pecenkav: Jde o to, jaké provedení ŘP pán má, protože předpokládám, že s některýám ze starších provedení by mohly být problémy. Ale tu fotku vzít s sebou je naprosto na místě, na to jsem zapomněl.
Před měsícem jsme řešili v rodině to samé, jen ŘP byl propadlý 10 let.
Dojit si na registr ridicu, sebou vzít starý ŘP, OP, potvrzení od lékaře, 1 fotografii + 50Kč. Tam to s vámi sepíší a za 3 týdny dostanete nový ŘP. Na Pražský registr je možné se objednat přes net na určitou hodinu a nemusí se pak tam čekat.
V každém případě musíte na příslušný obecní úřad, resp. MěÚ podle místa trvalého pobytu (odbor dopravy). Úředník vám teoreticky může udělit i pokutu až 30 000 korun jen za to, že vlastníte neplatný doklad, ale určitě to ve vašem případě nebude až tak horké. Více v zpravy.aktualne.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.