Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propadlý řidičák

Od: stulik odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

vzhledem k dlouhotrvající nemoci nohou jsem si nemohl vyměnit řidčský průkaz v termínu výměny. Nyní se mně ale zdravotní stav již natolik zlepšil, že již auto mohu znovu řídit S autem potřebuji jezdit, Je to moje zaměstnání.Řidičský průkaz mám 2 roky propadlý.

Je mně 65 let a mám i potvrzení od lékařže, že mohu znovu auto řídit.

Co mám prosím dělat?

Moc děkuji za radu jak na to.

Štulík

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav*
hodnocení

3x

Dojit si na registr ridicu, vzit si sebou 1 fotku (v Praze delaji fotky na registru na pockani) a pozadat o vymenu, na to neni potreba zadna rada

hodnocení

2x

Dojít nebo alespoň zavolat na váš Registr řidičů, popsat jim váš problém a oni vám přesně řeknou jak na to, co jde a co nejde.

@pecenkav: Jde o to, jaké provedení ŘP pán má, protože předpokládám, že s některýám ze starších provedení by mohly být problémy. Ale tu fotku vzít s sebou je naprosto na místě, na to jsem zapomněl.

hodnocení

2x

Před měsícem jsme řešili v rodině to samé, jen ŘP byl propadlý 10 let.

Dojit si na registr ridicu, sebou vzít starý ŘP, OP, potvrzení od lékaře, 1 fotografii + 50Kč. Tam to s vámi sepíší a za 3 týdny dostanete nový ŘP. Na Pražský registr je možné se objednat přes net na určitou hodinu a nemusí se pak tam čekat.

kepler*
hodnocení

0x

V každém případě musíte na příslušný obecní úřad, resp. MěÚ podle místa trvalého pobytu (odbor dopravy). Úředník vám teoreticky může udělit i pokutu až 30 000 korun jen za to, že vlastníte neplatný doklad, ale určitě to ve vašem případě nebude až tak horké. Více v zpravy.aktualne.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]