Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Musím jet na STK a tak se chci zeptat zda ještě platí to , že se musí sundávat poklice na přední nápravě?
Děkuji za odpovědi.
Vlastní zkušenosti s kontrolami na STK. Při přecházejících devíti kontrolách na nejmenované STK v posledních dvaceti letech nikdy nepožadovali sejmutí poklic, protože geometrii nekontrolovali. Přes zařízení na měření s autem jen projeli (prohlídce jsem byl vždy osobně přítomen). Ostatně, byl bych rád, aby geometrii zkontrolovali, když je to v ceně za STK. Požadovat, aby geometrii zkontrolovali jsem se neodhodlal, nějak by mě to jistě "vrátili". Při poslední kontrole v prosinci 2016 však požadovali sejmutí poklic, geometrii opět neměřili, takže zbytečně. Podle mého je k tomu nyní jediný důvod, t.j. fotografování auta před kontrolou, aby "neprasklo" že geometrii neměří.
Poklice se musí sundavat kvůli měření geometrie a při současném "utahování šroubů" na STK si myslím, že na tom budou trvat.
@III: Na STK neměří jen sbíhavost, ale i odklon, popř. další parametry geometrie předních kol, takže výraz "geometrie" je naprosto na místě. A geometrie se dá změřit i "přes puklice", jen je na to třeba mít konstrukčně jiný přístroj, než jakým jsou vybaveny STK.
Z logiky věci, na TK kontrokují mimo jiného i SBÍHAVOST, (někdy mylně označováno jako "geometrie"). Na změření sbíhavosti je potřeba přiložit měřící přístroj k okraji disku a to na jedné straně a posléze na druhé straně stejného kola, naměřené hodnoty se odečtou a výsledkem je ona hodnota sbíhavosti. Sbíhavost bývá předepisována výrobcem v milimetrech a měřící přístroj tedy musí mít rozlišení alespoň na desetiny milimetru. Musíme si tedy odpovědět na otázku: jak byste změřili sbíhavost přes puklice?
Ale udělal jsem to přímo na té jejich lince a nemusel jsem dělat nové kolečko ve frontě.Mám je jenom nasazovací.Nějak jsem po tom nepátral proč to mám udělat.Hlavně když jsem byl za hoďku venku s nálepkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.