Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sundání předních poklic při STK?

Od: cekrops® odpovědí: 15 změna:

Zdravím. Musím jet na STK a tak se chci zeptat zda ještě platí to , že se musí sundávat poklice na přední nápravě?

Děkuji za odpovědi.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vlastní zkušenosti s kontrolami na STK. Při přecházejících devíti kontrolách na nejmenované STK v posledních dvaceti letech nikdy nepožadovali sejmutí poklic, protože geometrii nekontrolovali. Přes zařízení na měření s autem jen projeli (prohlídce jsem byl vždy osobně přítomen). Ostatně, byl bych rád, aby geometrii zkontrolovali, když je to v ceně za STK. Požadovat, aby geometrii zkontrolovali jsem se neodhodlal, nějak by mě to jistě "vrátili". Při poslední kontrole v prosinci 2016 však požadovali sejmutí poklic, geometrii opět neměřili, takže zbytečně. Podle mého je k tomu nyní jediný důvod, t.j. fotografování auta před kontrolou, aby "neprasklo" že geometrii neměří.

hodnocení

0x

Prý ano,ale já mám poklici pod kolovými šrouby a z toho důvodu jsem je zatím nesundaval tak uvidím při příští TK!

hodnocení

0x

Poklice se musí sundavat kvůli měření geometrie a při současném "utahování šroubů" na STK si myslím, že na tom budou trvat.

doplněno 04.06.17 18:10:

@III: Na STK neměří jen sbíhavost, ale i odklon, popř. další parametry geometrie předních kol, takže výraz "geometrie" je naprosto na místě. A geometrie se dá změřit i "přes puklice", jen je na to třeba mít konstrukčně jiný přístroj, než jakým jsou vybaveny STK.

doktpr365*
hodnocení

0x

Ano musí se sundat,podívej se na stránky mívají to tam napsané.

stk-jicin.cz/...

hodnocení

0x

Poklice mám pod kolovými šrouby a nikdy jsem je při STK nesundával až minulý týden při STK Mne vyhodili a musel jsem je na parkovišti sundat a znova do fronty. V STK kde chodím stále Ostrava Hrabůvka - Tajga. Měří tuším geometrii.

danys*
hodnocení

0x

Mně je před 10 dny technik sundal na všech kolech. pak mi říkal at se nezlobim, ale že to musí sundávat a že je mám v kufru. nějak jsem se nepídil proč a bylo mi to v celku jedno. příště je před tk sundám sám.. :D

lll*
hodnocení

0x

Z logiky věci, na TK kontrokují mimo jiného i SBÍHAVOST, (někdy mylně označováno jako "geometrie"). Na změření sbíhavosti je potřeba přiložit měřící přístroj k okraji disku a to na jedné straně a posléze na druhé straně stejného kola, naměřené hodnoty se odečtou a výsledkem je ona hodnota sbíhavosti. Sbíhavost bývá předepisována výrobcem v milimetrech a měřící přístroj tedy musí mít rozlišení alespoň na desetiny milimetru. Musíme si tedy odpovědět na otázku: jak byste změřili sbíhavost přes puklice?

hodnocení

0x

poklice se sundavaj ze všech kol auto se fotí na stk bez poklic

doplněno 04.06.17 19:19:

pokaždý když tu dorazim na stk a na autě sou poklice musim je před nafocením vozu sundat ze všech kol

hodnocení

Tak sundávají se jen ty vepředu nebo i zadní? A teď vážně !

hodnocení

Hmmm. Tak to budu muset odmontovat i ty zadní ,,, :(

rasekvasek*
hodnocení

0x

Musel jsem poklice sundat na všech kolech i na evidenčce.Prý je to kvůli kontrole,jestli mám na autě správný typ disků.

mnd®
hodnocení

0x

V pátek na STK - sundat prosím.

Ale udělal jsem to přímo na té jejich lince a nemusel jsem dělat nové kolečko ve frontě.Mám je jenom nasazovací.Nějak jsem po tom nepátral proč to mám udělat.Hlavně když jsem byl za hoďku venku s nálepkou.

Technik krom geometrie na předku musí kontrolovat i to jestli jsou na kolech všechny šrouby. Proto trvají na tom aby se sundavaly i zadní poklice. Jestli je to logické tam, kde jsou poklice přidělané šrouby, to už je jiná otázka.

ano, u nás ale tu kontrolu geometrie, kol, šroubů atd. u mne nedělali celých 10 let. Nyní, když musí auto fotografovat, tak chtějí poklice sejmout. Geometrii stejně neměří /nekontrolují/.

marmar*
hodnocení

0x
S osobním autem jsem sundával vždycky a u nákladního je to pod šrouby a tam zase být musí a bere se to jako kryt šroubů. Bez krytu šroubů by to neprošlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]