Nejste přihlášen/a.
Dobrý den Dnes si přijede zájemce o vuz. Hned si ho odveze a říkal že mu jen pošlu plnou moc a vše si zařídí. Je to tak nebo musím auto přepsat já?
Auto může s vaší ověřenou plnou mocí přepsat i kupující. Ale dal bych si na to hodně pozor, otázek na téma "Prodal jsem auto a kupující se nemá k přepisu, co mám dělat?" už tu bylo dost.
Především bych sepsal podrobnou Kupní smlouvu, ve které bych jednoznačně vymezil, která strana jaké úkony provede a hlavně k tomu termíny! Rovněž bych do smlouvy zakotvil finanční sankce pro případ nedodržení těchto termínů. A kupujícího bych okamžikem podpisu smlouvy označil za majitele vozidla se všemi z toho plynoucími právy a povinnostmi. Tím si vytvoříte poměrně pevnou základnu pro případná další jednání pokud by nastaly problémy.
V žádném případě bych tom takto nedělal ! Slíbí cokoliv a za měsíc vám začnou problémy,chodit pokuty za rychlosti,parkování atd! I přes Jeho ujišťování a podmínky zakotvené v KS NE.Zavolal bych že v Po udělám evidenční a ať přijede v pracovní den !Ono vykuků je dost a také je tu dosta dotazů jak vyřešit situaci kdy jsem prdal auto a kupující nepřepsal a ani nebere tlf a ...Ale je to Váš boj jak se rozhodnete,na každý musí být podvodník,ale raději budu věřit sám sobě než cizímu!
Na novelu bych se moc nespoléhal,raději se spolehnu sám na sebe a udělal bych zápis změny dle svého-přistoupí-li na to kupec je dobře ne-li,tak nebudu spěchat a prodám jinému později!Ale jak píšu je to věc každého.
To vypadá, že půjde přepsat vozidlo na kohokoliv :D A bude problém prokazovat jestli to jeden opravdu prodal a druhý opravdu koupil :D
Přitom stačilo zachovat polopřevod s tím, že např. po 10 dnech od odhlášení by vozidlo bylo automaticky dočasně vyřazeno z registru a znovu vráceno až po dohlášení.
Vivat Kocourkov :D
Polopřevody se dělali i bez vědomí "kupce". To znamená, že uděláte polopřevod, převedete na vymyšleného kupce, ten nic neudělá, páč to neví. Pak vozidlo rozeberete, zbytky necháte na parkovišti.. Proto byly polopřevody správně zrušeny, jen měly být nahrazeny něčím funkčnějším. Ale čím, když půjde člověk znalý prodávat auto, nemůže mít s převodem problém. Jen líný člověk pak svádí chybu na někoho jiného.
Ať vám pošle nacionále, vy zařídíte evidenčku, potom podepíšete kupní smlouvu. On vám dá peníze a ověřenou plnou moc, a odjede s autem a podepsanou smlouvou. Tím si on zaručí, že auto je jeho. Vy s doklady a plnou mocí zařídíte přepis a buď si pro doklady přijede, nebo mu je pošlete v dopise jako cenné psaní.
Jirka...: No a co. Tak pojede bez tech. průkazu. Sice se to nesmí, ale: Jaká je šance, že natrefí zrovna při cestě domů na siln. kontrolu? Malá, hodně malá. Záleží také na vzdálenosti, jakou musí ujet. Já za posledních asi DVACET let neabsolvoval ani jednu.
Jaká je šance, že narazí zrovna při té kontrole, na policajta svini, který nepochopí situaci, když mu ukážete smlouvu, a bude vás dusit a chtít pokutu? Ještě menší. Nemám sice s policajty ty nejlepší zkušenosti, ale zrovna tohle, je přestupek, který nestojí za řeč.
Mít s sebou kopii OTP, by možná stálo za to. A docela by mně zajímalo, jak by se policajt postavil k ověřené kopii OTP. Nejspíš by jste si tím opět zmenšil okruh policajtů ochotných dělat při případné kontrole problémy.
Kdo se bojí, nesmí do lesa. Ale je to jen můj názor. Každý si musí vybrat sám, co a jak chce riskovat.
Není nad to si zařídit EK a kupující auto potom nebude chtít nebo bude chtít nesmyslnou slevu :D
Evidenční kontrolu může udělat původní majitel a platí tuším 14 dnů, pokud to ještě neprodloužili. Pokud si to kupující rozmyslí, může použít protokol z EK u dalšího kupujícího. Není to tak, že musí být EK napsána na konkrétní osobu, ne?
Někde jsem četla, že platí 14 dnů a má se snad prodloužit na měsíc. Ale jak píše pan MIlan, má se zrušit aspoň něco by bylo kladného
Jediné pozitivní jsem dneska zažila při vyřazování auta z evidence - nikdo tam nebyl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.