Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola bouraného auta (Dacia Logan)

Od: skret89* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zde zeptat na radu. Jedná se o automobil Dacia Logan r. výroby 2010. S automobilem bylo havarováno nárazem do sloupku plotu členem rodiny (mikrospánek). V následujícím týdnu budu volat do daného servisu, kolik by stála kontrola a popř. případná oprava. Avšak slyšel jsem zvěsti, že se auto nemá jak dostat na hydraulický zvedák. A případná obava z posunutého zavěšení motoru. Vím, že je to dost levné auto, ale bylo v zachovalém stavu, proto se zde ptám na případné rady. Pokud někdo má podobonou zkušenost. Auto chtějí odkoupit za 15 tis. což mi příjde neadekvátní a nejprve bych ho chtěl zkontrolovat a zjistit skutečný stav vozidla. Místo na opravu nemám, proto připadá případná oprava jen v autoservise, auto momentálně čeká před servisem, děkuji Filip L.

Zde přikládám skutečné fotky stavu automobilu:

Kontrola bouraného auta (Dacia Logan)
Kontrola bouraného auta (Dacia Logan) #2
Kontrola bouraného auta (Dacia Logan) #3

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tipuju na ko spodní cep nebo rameno, bude nejspíš ohly tlumic. Ale těžko říct. Je třeba se pod to podivat
skret89*
hodnocení

S tím také počítám, spíše mě zajímá zda je možnost auto zkontrolovat, slyšel jsem zvěsti, že se jim nebude chtít tahat na zvedák, ale osobně si myslím, že by to šlo a případná cena zjištení by nemusela být tak vysoká.

hodnocení

2x

Logana mám doma a tuhle "prkotinu" opravím na ulici před barákem. Někdo se snaží ti dobře čůrat na nohy*smich*

Na zjištění závady nepotřebuji hydraulický zvedák, stačí mi ho zvednout heverem z výbavy auta a nebát se lehnout si na zem. Na ten "ohlý tlumič" víceméně zapomeň, nejspíš je opravdu ohnuté spodní rameno a celkem nic jiného.

doplněno 03.06.17 20:44:

@skret89: Nevím, co bych k tomu dodal, tedy hlavně k tomu čůrání na nohy.

@ovczaak: Nic proti vašim připomínkám, ale jak říkám, Logana mám doma, v autech se docela dobře orientuji a tohle spravím na ulici. Ten hnutý blatník je jen hnutý blatník, nic jiného. Nejsou žádné známky dalších závad a hnutá kastle? Ani náhodou*smich*

doplněno 03.06.17 20:46:

Neblbněte. Co to je šíblá náprava? Blbost. Říkám, že Logana mám doma a tohle je maximálně ohnuté spodní rameno, v podstatě nic jiného na nápravě není!

ovczaak*

satame,teď se mi zdá,že jste celkem optimista. podle fotek se mi zdá,že to byla slušná pecka. vidím také nelícující kapotu s blatníkem,blatník pod dveřma,vyvrácené kolo... to bych před barákem opravovat nechtěl. bojím se šíblé nápravy a asi bych fakt koukl na šavle pod motorem. hnutá kastle? souhlas s tím,že pokud to zvednu na hever,většinu toho uvidím,když si pod to auto lehnu...

doplněno 03.06.17 20:50:

to nejsou připomínky,jen můj názor a obavy...že daciím rozumíte,vím,už jste se k nim tady párkrát vyjádřil...já zase vycházím ze zkušeností s taxíkama,kde takových škrábanců bylo hodně... no,uvidíme,třeba na závěr tazatel napíše,co vše tomu je...

skret89*
hodnocení

Té nápravy se taky bojím, proto to chci nechat prohlídnout.

skret89*
hodnocení

Jasně v pondělí to jdu nějak řešit, tak pak dám určitě info :)

skret89*
hodnocení

Víš jak to v autorizovaných servisech funguje, nechci je hanti, ale auto je otce, chce se na to vykašlat a koupit nové, ale já to tak nechat nechci, proto se do toho chci vložit sám. Mít místo tak se pokusíme to s bráchou autoelektrikářem dát nějak do kupy. nemá to najeto ani 90 000 proto mi to přijde opravdu k smíchu. Já jsem s nimi přímo nehovořil a co jsem slyšel, tak měli problém ho dostat dovnitř a vytáhnout benzín + další věci, které jsem otci sdělil. On měl svou hlavu, proto ho ženu do toho, aby se to dalo zkontrolovat nějak komplexně.

doplněno 03.06.17 20:31:

Tvrdil mi, že to ještě zkontrolovat nejde (úkony Alianz), ale to podle mě byla jen domněnka a že by i tak oprava stála majlant.

Ty jsi snad jasnovidec. Jestli to dostalo takovou pecku tak muze byt ohle cokoliv. Pred rokem jsem řešil najeti na patník ve vetsi rychlosti a ko rafek plus ohly tlumic. Tak mi nevykládej ze když to dostane takovou bombu tak tlumic je vklidu.

xxxyy
hodnocení

0x

nechal bych to zkontrolovat všude, kromě autorizáku.. myslím, že by toto nemuselo být tak náročné, pokud není hnuté s něčím důležitým...

skret89*
hodnocení

No ono je to složitější, bylo to odvezeno do autorizovaného servisu (ještě daný měsíc byla majitelem Leasingovka, tak proto). A není to jednoduché převést jinam - odtahovka.

Tak teď se na mě klidně zlob, ale to už je tvůj problém, jak si vyřešíš přepravu auta někam, kde bude solidní mechanik, který ti to za pár korun spraví. A podle toho, jak auto vypadá, tak bych vyměnil to kolo a myslím, že při troše opatrnosti by to odjelo po ose.

Už jsem po ose převážel daleko hůře nabouraná auta.

doplněno 03.06.17 21:19:

@honzas1: Jasnovidec nejsem, jen asi po stopadesátéšesté opakuji, že Logana mám doma a vím, co si s ním můžu dovolit, co snese a jak se s takovými prkotinami vypořádat. Nehledě na to, že vůbec nevíš, jakou pecku to auto dostalo. Já vidím jen odřený nárazník a blatník, ten blatník navíc mírně vyhnutý, a možná trochu vyvrácené kolo - nic moc na Logana. O nějaké pecce nic nevím.

doplněno 03.06.17 21:29:

@asd1: Zbytečně strašíš. Dacia Logan nemá nápravnici. Hornímu uložení tlumiče nejspíš vůbec nic není, tam je dostatečná vůle pro takový pohyb. Nárazník je zatím jen kosmetická vada a ty příčky? Těm vůbec nic není. Věř mi, mám to doma*smich*

skret89*
hodnocení

Jasně netvrdím, že to není můj problém. Každopádně díky za Vaše rad :)

jirka20
Dle odpovědí znáte odpověď opravdu na všechno.
Radit někomu,aby nasadil nové kolo a přeparkoval to jinam,to už je opravdu moc.Když nevíte,zda to má vůbec funkční řízení.
Takový rádce,by měl dostat BAN.

No comment*smich**smich**smich*

xxxyy

I kdybych si tu odrahovku měl zaplatit, tak ji zaplatím, nez toto dělat v autorizáku. Trochu dobrý garážmistr to opraví za zlomek ceny

asd1
hodnocení

0x

Prohlídnout to není problém - zvedneš heverem a koukneš dolu. Je vyvrácený rameno, možná uraženej čep. Tipuju i na hnutou nápravnici v místě uchycení ramena. Blatník a i začátek prahu, nejspíš i vyvrácené horní uložení tlumiče. Nárazník, příčky před chladičem. Nechat za 15k a pořídit nový vůbec není od věci.

Počítej že v místě opravy to bude reznout, bude problém s geometrií (záklon a odklon kola)...

Pokud není něco ulomeného, tak by mohlo jít odjet po ose (záleží jak bude kolo drhnout o kastli..)

ovczaak*
hodnocení

0x

no,skret89,jak jste dopadl? slíbil jste,že dáte vědět...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]