Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zde zeptat na radu. Jedná se o automobil Dacia Logan r. výroby 2010. S automobilem bylo havarováno nárazem do sloupku plotu členem rodiny (mikrospánek). V následujícím týdnu budu volat do daného servisu, kolik by stála kontrola a popř. případná oprava. Avšak slyšel jsem zvěsti, že se auto nemá jak dostat na hydraulický zvedák. A případná obava z posunutého zavěšení motoru. Vím, že je to dost levné auto, ale bylo v zachovalém stavu, proto se zde ptám na případné rady. Pokud někdo má podobonou zkušenost. Auto chtějí odkoupit za 15 tis. což mi příjde neadekvátní a nejprve bych ho chtěl zkontrolovat a zjistit skutečný stav vozidla. Místo na opravu nemám, proto připadá případná oprava jen v autoservise, auto momentálně čeká před servisem, děkuji Filip L.
Zde přikládám skutečné fotky stavu automobilu:
2x
2x
Logana mám doma a tuhle "prkotinu" opravím na ulici před barákem. Někdo se snaží ti dobře čůrat na nohy![]()
Na zjištění závady nepotřebuji hydraulický zvedák, stačí mi ho zvednout heverem z výbavy auta a nebát se lehnout si na zem. Na ten "ohlý tlumič" víceméně zapomeň, nejspíš je opravdu ohnuté spodní rameno a celkem nic jiného.
doplněno 03.06.17 20:44:
@skret89: Nevím, co bych k tomu dodal, tedy hlavně k tomu čůrání na nohy.
@ovczaak: Nic proti vašim připomínkám, ale jak říkám, Logana mám doma, v autech se docela dobře orientuji a tohle spravím na ulici. Ten hnutý blatník je jen hnutý blatník, nic jiného. Nejsou žádné známky dalších závad a hnutá kastle? Ani náhodou![]()
doplněno 03.06.17 20:46:
Neblbněte. Co to je šíblá náprava? Blbost. Říkám, že Logana mám doma a tohle je maximálně ohnuté spodní rameno, v podstatě nic jiného na nápravě není!
satame,teď se mi zdá,že jste celkem optimista. podle fotek se mi zdá,že to byla slušná pecka. vidím také nelícující kapotu s blatníkem,blatník pod dveřma,vyvrácené kolo... to bych před barákem opravovat nechtěl. bojím se šíblé nápravy a asi bych fakt koukl na šavle pod motorem. hnutá kastle? souhlas s tím,že pokud to zvednu na hever,většinu toho uvidím,když si pod to auto lehnu...
doplněno 03.06.17 20:50:
to nejsou připomínky,jen můj názor a obavy...že daciím rozumíte,vím,už jste se k nim tady párkrát vyjádřil...já zase vycházím ze zkušeností s taxíkama,kde takových škrábanců bylo hodně... no,uvidíme,třeba na závěr tazatel napíše,co vše tomu je...
Víš jak to v autorizovaných servisech funguje, nechci je hanti, ale auto je otce, chce se na to vykašlat a koupit nové, ale já to tak nechat nechci, proto se do toho chci vložit sám. Mít místo tak se pokusíme to s bráchou autoelektrikářem dát nějak do kupy. nemá to najeto ani 90 000 proto mi to přijde opravdu k smíchu. Já jsem s nimi přímo nehovořil a co jsem slyšel, tak měli problém ho dostat dovnitř a vytáhnout benzín + další věci, které jsem otci sdělil. On měl svou hlavu, proto ho ženu do toho, aby se to dalo zkontrolovat nějak komplexně.
doplněno 03.06.17 20:31:
Tvrdil mi, že to ještě zkontrolovat nejde (úkony Alianz), ale to podle mě byla jen domněnka a že by i tak oprava stála majlant.
0x
nechal bych to zkontrolovat všude, kromě autorizáku.. myslím, že by toto nemuselo být tak náročné, pokud není hnuté s něčím důležitým...
No ono je to složitější, bylo to odvezeno do autorizovaného servisu (ještě daný měsíc byla majitelem Leasingovka, tak proto). A není to jednoduché převést jinam - odtahovka.
Tak teď se na mě klidně zlob, ale to už je tvůj problém, jak si vyřešíš přepravu auta někam, kde bude solidní mechanik, který ti to za pár korun spraví. A podle toho, jak auto vypadá, tak bych vyměnil to kolo a myslím, že při troše opatrnosti by to odjelo po ose.
Už jsem po ose převážel daleko hůře nabouraná auta.
doplněno 03.06.17 21:19:
@honzas1: Jasnovidec nejsem, jen asi po stopadesátéšesté opakuji, že Logana mám doma a vím, co si s ním můžu dovolit, co snese a jak se s takovými prkotinami vypořádat. Nehledě na to, že vůbec nevíš, jakou pecku to auto dostalo. Já vidím jen odřený nárazník a blatník, ten blatník navíc mírně vyhnutý, a možná trochu vyvrácené kolo - nic moc na Logana. O nějaké pecce nic nevím.
doplněno 03.06.17 21:29:
@asd1: Zbytečně strašíš. Dacia Logan nemá nápravnici. Hornímu uložení tlumiče nejspíš vůbec nic není, tam je dostatečná vůle pro takový pohyb. Nárazník je zatím jen kosmetická vada a ty příčky? Těm vůbec nic není. Věř mi, mám to doma![]()
Radit někomu,aby nasadil nové kolo a přeparkoval to jinam,to už je opravdu moc.Když nevíte,zda to má vůbec funkční řízení.
Takový rádce,by měl dostat BAN.
0x
Prohlídnout to není problém - zvedneš heverem a koukneš dolu. Je vyvrácený rameno, možná uraženej čep. Tipuju i na hnutou nápravnici v místě uchycení ramena. Blatník a i začátek prahu, nejspíš i vyvrácené horní uložení tlumiče. Nárazník, příčky před chladičem. Nechat za 15k a pořídit nový vůbec není od věci.
Počítej že v místě opravy to bude reznout, bude problém s geometrií (záklon a odklon kola)...
Pokud není něco ulomeného, tak by mohlo jít odjet po ose (záleží jak bude kolo drhnout o kastli..)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.