Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych se tu podělil se zkušeností se servisem a poprosil bych o radu. Nechal jsem si dělat novou baterii. Na místě mi to zdechlo. Mám Golf 6 s start-stopem. Kluci přijeli vyměnili. Jde o Varta 70ah E39 SILVER Dynamic AGM 12v. Cenově se pohybuje kolem 3600-4000. Mě byllo zaučtováno na 6232 což je trošičku rozdíl. Samozřejmě práce byla připočítána k tomu takže celkem 6432. Jaktože se servis může hodit tak prasácko přirážku? Je to normální chování? Nebo se nemám divit? Mohu proti tomu nějak bojovat? Volal jsem tam, že cenově je to všude levnější, ale prý to je fake a tohle je originál proto ta cena a že to může doložit.
Poradíte mi co stím a jestli je to v pořádku?
Děkuji
Proč děláš takové nesmysly? Kdyby sis koupil baterku sám, sice ne vartu, ale srovnatelnou, tak ji máš za 1/3 ceny. Do auta si ji nainstalovat dokáže snad každý a dobíjení taky. Ceny v autorizovaných servisech jsou nehorázné...
Je pravda, že novější auta jsou záměrně udělána jako amatérsky neopravitelná. Ale na jednodušší věci (utopené a nedostupné šrouby) jsem si radši koupil sadu gola klíčů s různými nástavci, než abych ty prachy cpal servisům. Nebo jiný příklad - prachobyčejná výměna svíček. Kdysi si to každý mohl udělat sám, dneska musíš mít momentový klíč, protože dosedací plocha je kuželová.
Kluci přijeli vyměnili? Za 200,- Kč?
Vážený, 200,- Kč je za práci. Kde je platba za výjezd mechanika? Jak daleko je servis, ze kterého mechanici jeli? A jaké jsou další podmínky služby, kterou jste využil? Třeba nějaká rychlooprava v terénu s výjezdem mechanika apod?
Neříkám, že to muselo stát zrovna 2.000,- Kč, ale za pusinku vám tuto službu nikdo neposkytne.
Psal jste, že vám v servisu řekli, že to mohou doložit. No, tak to "doložení" (fakturu) chtějte a bude to jasnější.
to, že ještě něco bylo naúčtováno ještě neznamená, že s tím zákazník musí souhlasit..vždycky se řídím tím, že ceny jsou smluvní...a pokud mě jako zákazníka předem neinformuje o ceně opravy...tak se mu potom můžu akorát tak vysmát..kámoš takhle vyběhl s borcama ve škodovce...měl auto v záruce a jel si tam nechat vyměnit baterku do klíče...borci, že jako jo není problém všechno uděláme..tak si tam počkal...za chvilku si ho zavolali, a že prej 300,- ..tak na ně hodil baterky, jako že za co?..Že prej za výměnu a baterku..Tak se jim akorát začal smát, že to jako nehrozí, že auto je v záruce a, že mu dopředu neřekli, že to něco bude stát..tak borec, že...tak tady pánovi zabavte klíče a techničák a dokud to nezaplatí tak mu je nedávejte...to bylo zas něco na něho...tak přešel do protiútoku...že když mu okamžitě ty klíče nedají tak zavolá policajty a nahlásí krádež vozidla..na to už borec neměl slov...vrátil klíče a jen poznamenal, že propříště už to bude za peníze..on se jen pousmál, a protože musel mít poslední slovo tak jen odvětil, že dokud auto bude v záruce tak to bude zadarmo..pozdravil a odešel...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.