Ahoj potrebuji vyměnit desku elektroniky u scenica 2001 1,6. Desku mám, nejde nastartovat. Takže to lze také nějak nakódovat přes kód zjistitelný dle klíčku, jak se tu podobně popisuje? Dík Martin
Především ta "deska" (spíše řídicí jednotka - ŘJ) musí odpovídat vašemu modelu vozidla. A pak je součástí ŘJ obvykle immobilizér, se kterým musí být spárovány čipy v klíčích. Mám zato, že kód v ŘJ je nastaven pevně a k němu se musí přizpůsobit klíče. Bohužel v tom vám fundovaně neporadím, ale informace by měl podat každý autorizovaný servis Renault.
Jo, na imobilizér od roku 98 výš funguje generátor kódu podle klíčku. Problém dělají akorát Laguny. S tou výměnou desky jako takové ale můžeš mít spoustu problémů. Řídící jednotky jsou v autě dvě nebo tři a když vyměníš jednu, nemusí se spolu bavit. Když mi odešla komfortka kvůli zkratu blinkrů, řekli mi ať se modlím aby šla opravit protože dát místo ní jinou z vrakáče nejde i kdyby byla z úplně stejného auta. Musí se podle vinka objednávat origo od Rencka. To pak ani 5000 nestačí. A to je prosím jen řídící jednotka komfortu. Kolik by stála jednotka motoru jsem se rači ani neptal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.