Nejste přihlášen/a.
Dobrý podvečer, dostala se mi od známého věc a sám si s ní neví rady.
Dnes byl se svým vozem (starý cca 10 let) u nákupního střediska, kde ho zastavilo neznámé auto. Cestující mluvili Slovensky, ale měli Pražskou spz. Chtěli vědět jak se dostanou do Českých Budějovic, či kam a po vysvětlení kde a jak se mají dát na cestu začal spolujezdec/řidič nabízet věci zdarma, parfémy, hodinky, telefony, v cenně odhadem stovky až tisíce korun. V ten okamžik se známý otočil k autu zády, ale připouští že by se ve předu někdo mohl pohybovat. Vše se odehrálo v řádku desítek sekund
Auto nebylo odcizeno, ale je dost možné, nebo spíš pravděpodobné že tam mohl někdo něco provést co by ke krádeži mohlo napomoct. Z vozidla nebylo nic odcizeno, žádné cennosti, šperky, elektronika ani dokumenty.
Je možné aby ten někdo onen neznámý umístil na vozidlo gps/lokátor?
Za odpověď děkuji.
Možné je vše, ale máte vcelku zbytečné obavy. Shodou okolností zrovna před 2 dny se mi stalo něco podobného, jen auto mělo slovenskou RZ. Ptali se na cestu do Německa (bylo to v Chebu) a začali také nabízet zboží. Známému ty věci dokonce naložili do auta, že jsou to dárky a pak chtěli peníze na tu cestu do Německa. Poslal je někam, já ostatně o 2 minuty později také, tak si zboží honem vzali zpět, naskákali do auta a odjeli. Jsou jen docela otravní, ale vcelku neškodní.
Na veškeré takové borce okamžitě volám 158. Alespoň se policisti nebudou zabývat kravinami, ale užitečným potíráním drobné kriminality. To jsou normální zlodějíčkové a zkouší to. Kdo je blbej a vůbec se s nima baví, hodně riskuje. To je jako když nějaká přihlouplá babička otevře cizím lidem a pak se diví, že jí z kredence zmizely peníze. Ale není to věkem, spíše inteligencí (i lidovou). Někdo jí má, někdo holt ne. V tom je každá rada drahá.
Zrovna nedávno u Hornbachu na Černé Mostě se k nám přiřítil nějaký vizáží bezdomovec se špinavým kýblem a stěrkou, že nám umeje okna. Okamžitě jsem ho vyhnal, ale jelikož mám nové auto a nepodceňuji mstivost některých lidí, raději jsem se sebral a odjel. Nákup jsem oželel.
Nebál bych se nějaké GPS sledování, byli to nejspíš klasičtí podvodníci jak zde již zaznělo , stylem tohle máš zadarmo, tohle máš zadarmo, ale za tohle dej 3x tolik co normálně, takže nám vše ještě přeplatíš .) něco podobného dělaly ony slečny v hypermarketech - tento parfém máte zdarma, a i tento si nechce, a když jim řeknete děkuji nashledanou, hned vytáhnou účet případně na parkovištích hodně pod cenou - obvykle kradené .)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.